Den niofaldiga världsmästaren fortsätter i MotoGP tillsammans med den malaysiska truppen, där han kommer att köra tillsammans med Franco Morbidelli nästa år. 

I samband med helgens MotoGP vid Barcelona meddelade Petronas Yamaha Sepang Racing Team att Valentino Rossi kommer att vara en del av förartruppen under MotoGP-säsongen 2021. Valentino Rossi behöver ingen introduktion, föraren som av många anses vara den främsta genom tiderna med sin rekordkarriär, bland annat i roadracingsportens främsta klass sedan 2000.

Rossi har tävlat i den främsta klassen sedan 2000 och är den enda föraren i historien som vunnit titlar 125-, 250-, 500- och MotoGP-VM. Enbart i främsta roadracingklassen har Valentino sju VM-titlar, 89 racesegrar, 199 pallplatser, 55 pole-positioner och 76 snabbaste varv. Som en del av Petronas Yamaha SRT 2021 kommer italienaren att tävla ombord på en Yamaha YZR-M1 för nionde säsongen i rad.

Johan Stigefelt - Petronas Yamaha SRT Director: "Att kunna skriva kontrakt med en förare som Valentino Rossi, under det som bara blir vårt tredje år i MotoGP-mästerskapet, är fantastiskt. Vi har utvecklats från ett Moto3-team till ett Moto2-team till ett MotoGP-team inom en kort tidsram och nu känns det otroligt att leda MotoGP-team-mästerskapet och signa en av de största förare som sporten någonsin har haft.

"Det har gått lång tid sedan Valentino var i ett satellitteam och vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa honom att känna sig som ny igen. Vi vill se till att han känner sig bekväm i vårt team, som vi litar på och tror på så mycket . Vårt mål är att bli ännu bättre som ett team, hjälpa Rossi att leverera bästa möjliga resultat och göra 2021 till ett minnesvärt år. "