De brittiska, australiensiska och japanska MotoGP-deltävlingarna har ställts in på grund av den pågående Coronavirus COVID-19-pandemin.

Det brittiska Grand Prixet skulle genomföras 28-30 augusti vid Silverstone Circuit i Storbritannien. Banan stod värd för det första Grand Prixet som hölls på det brittiska fastlandet från 1977 tills MotoGP återvände till banan för 10 år sedan. Den här säsongen markerar det första året som vi inte kommer att få se något MotoGP på de brittiska öarna under mästerskapets historia.

Det australiska Grand Prixet skulle äga rum på Phillip Island 23-25 ​​oktober; Banan stod värd för det allra första australiska motorcykel-GP:t år 1989 och har sedan 1997 varit det enda hemmet för MotoGP på kontinenten, med sin unika layout som resulterat i några av de häftigaste fajterna vi någonsin skådat på två hjul.

Det japanska MotoGP-deltävlingen 16-18 oktober har även den ställts in. Ikoniska Twin Ring Motegi har varit en del av MotoGP-kalendern sedan 1999.

MotoGP-organisationen uppges jobba hårt för att kunna återuppta tävlingssäsongen igen och genomföra så många evenemang som möjligt på det säkraste möjliga sätt. Därför har FIM och Dorna, i samråd med IRTA och MSMA, beslutat att fram till mitten av november kommer MotoGP att förbli i Europa för att köra så många europeiska MotoGP-evenemang som möjligt. Övriga utom-europeiska deltävlingar kommer, i möjligaste mån, att köras efter mitten av november månad.