Alex Rins kommer att förbli en officiell MotoGP-förare för Team Suzuki MotoGP för säsongen 2021 och 2022. Förlängningen av kontraktet mellan Suzuki Racing Company, en filial av Suzuki Motor Corporation, och den 24 år gamla spanjoren har skett under ett historiskt mycket märkligt ögonblick, eftersom MotoGP-mästerskapets 2020 inte har kunnat starta på grund av den Covid-19-krisen. Men denna förnyelse av kontraktet bekräftar att såväl Suzuki, teamet som Alex Rins tänker på framtiden och fokuserar på att uppnå ännu bättre resultat framöver.

Alex Rins anslöt till Team Suzuki Ecstar 2017 och debuterade i MotoGP-klassen. Hans första år präglades av en allvarlig skada i början av säsongen, men Rins återhämtade sig starkt och tog inte lång tid på sig att visa sin verkliga potential med konsekventa tävlingar under andra halvan av säsongen. Alex byggde vidare på sin erfarenhet och fortsatte sin tillväxt under hela 2018, där vi fick se honom ta sin första MotoGP-pallplats i Argentina, med sin tredjeplats.

Säsongen 2019 placerade honom med rätta bland de främsta förarna i mästerskapet, med konsekventa tävlingsresultat inom topp 5 och två enastående segrar: Texas GP och Silverstone.

Testen före säsongen 2020 visade på stor potential och en god känsla mellan Rins och uppgraderade Suzuki GSX-RR, men resultaten får vänta på grund av den pågående Corona-situationen som påverkar MotoGP-världsmästerskapet 2020.

Alex Rins: ”Min önskan var att fortsätta med Suzuki och så blev det också. Jag tror att det har potential att bli ett vinnande projekt. Jag har önskan att vinna, och därför matchar vi varandra perfekt. Det är den perfekta platsen för mig, och vi arbetar hårt tillsammans för att nå fantastiska resultat. Jag har alltid trott på teamet och av den anledningen var det lätt att bestämma sig.”

 

Ännu är det ingen som vet när årets mästerskap kommer att inledas. I skrivandestund kommer säsongens första MotoGP-race att köras 21 juni på tyska Sachsenring.