Cirkusen kring franske Johann Zarco fortsätter. Den här gången verkar det som om att han får en MotoGP-styrning 2020 trots allt. Det på bekostnad av att Karel Abraham mister sin plats i Ducatis satellit-team Reale Avintia Racing. Detta trots att han är kontrakterad som förare i teamet 2020.

En arg, ledsen och besviken Karel Abraham publicerade en video av sig själv där han ses anlända till depån efter säsongsfinalen i Valencia, tillsammans med bildtexten: "Detta är den sista videon av mig på MotoGP-hojen. Vid den tiden hade jag ingen aning om att det var mina sista varv på "odjuret". Adjö."

Avintia har utlovat en officiell kommentar om vad som händer inom teamet denna vecka, där vi misstänker att ett avtal med Zarco kommer att annonseras. Ironiskt nog har franske Johann tidigare förnekat allt intresse av att köra för just Avintia.

”Jag vill ha en bra hoj, och ingå i ett team på topp-nivå. Och Avintia är inte det teamet. Att gå till Avintia vore som att gå tillbaka till KTM”. Så uttryckte sig Johann så sent som häromdagen. 

 

Johann Zarco

 

Hur det kommer låta om Johann trots allt kliver in som förare i det spanska MotoGP-teamet återstår att se... 

Abraham, som nu lämnar MotoGP-depån mot sin vilja, hann med 122 starter i MotoGP, och med en sjundeplats som främsta placering.