MotoGP-säsongen 2019 fortsätter i full fart när Marc Marquez och en rehabiliterad Jorge Lorenzo återförenas för årets deltävling 12, på brittiska Silverstone-banan.

Den 5,9 km långa Silverstone-banan är den längsta i MotoGP-kalendern och har stått som värd för ett stort antal minnesvärda race sedan sin debut 1977. Banbeläggningen är ny för årets Grand Prix och team och förare kommer att få kämpa en del med att försöka komma underfund med beläggningens karaktär, hur den påverkar däcksval och annat.

MotoGP- ledaren får sällskap av teamkamraten Jorge Lorenzo i Repsol Honda-boxen igen i helgen.

Marc Márquez kommer till det brittiska Grand Prixet efter att ha vunnit 6 race och kört till sig 4 andraplatser av 11 körda race i årets mästerskap. Den regerande MotoGP-världsmästaren har vunnit två gånger på Silverstone: 125-klassen 2010 och i MotoGP 2014.

Till deltävling 12 i 2019 års MotoGP-VM kommer vi också att få se den femfaldige världsmästaren Jorge Lorenzo återvända till Repsol Honda Team för första gången sedan han drabbades av en ryggskada vid deltävling 8 på holländska Assen. Frakturer hos hans T6- och T8-kotor höll Lorenzo borta från racingen, då han istället hade fullt upp med en intensiv rehabiliteringsprocess för att komma tillbaka till racingen igen. Målet för Jorge Lorenzo den här första helgen tillbaka på banan igen är att acklimatisera sig till RC213V igen och utvärdera prestationsnivån efter att ha missat betydande bantid. Jorge Lorenzo tog pole position på Silverstone förra säsongen och har vunnit tre segrar på banan: 2010, 2012 och 2013.