Helgens MotoGP i Austin, USA, inleddes med en del regn och rusk, men med sol under racet. Det blev åter igen Marc Marquez som vann, för sjätte gången på raken på den snabba banan i Texas.

 Marc Márquez toppade tidsresultaten under lördagens 3 träningsvändorna, och är den enda föraren som hittills har säkrat Pole position i Austin. Repsol Honda-föraren är mannen med flest antal GP-pole-placeringar i historien och har nu 74 under hela sin karriär, varav 46 i MotoGP.

Efter att ha kraschat i kurva 13 när han ledde kvalificeringen drog Márquez tillbaka ut på banan med sin andra racemaskin. Han sänkte återigen sin tid för att säkra 2:03.658, vilket gav honom pole position. I alla fall tidsmässigt. Däremot fick han ett straff efter att han bedömdes ha blockerat en annan förares spår under kvalet, och fick starta från fjärde startplats. 

Det var Suzukiföraren Andrea Iannone som vann starten ”hole shot”, men Marquez fick också en snabb start från 2:a startrad - tog andraplatsen och inledde jakten bakom "Maniac". Snart gjorde Marc sitt drag och tog ledningen och inledde sin körning för att skapa sig en lucka - men Iannone gav inte upp så enkelt och gav allt för en sen inbromsning på insidan om den regerande mästaren. Han drev ut lite vid utgången varpå Marquez tog tillbaka ledningen och la i nästa växel.

Därifrån utspelade sig den spektakulära körningen av Marquez – som med segern markerade sin tionde seger i följd på amerikansk mark i främsta klassen. 

Efter racet i USA är striden om MotoGP-titeln extremt spännande. Andrea Dovizioso (Ducati Team) är i mästerskapsledning, med Marc en poäng efter på andra plats. Det finns nu fem förare inom åtta poäng högst upp i poängtabellen – med Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP) på tredje plats efter sin andraplats i helgens race. Andrea Iannone vann även han ett gäng sköna poäng i och med sin tredjeplats i tävlingen, och ligger nu på sjätte plats med 31 poäng. 

Nästa MotoGP körs 6 maj på spanska Jerez-banan.