Lyckad handledsoperation för Dani Pedrosa

Efter sin andraplats i kvalet för söndagens MotoGP i Argentina såg det lovande ut för startsnabbe Hondaföraren Dani Pedrosa. Men redan under slutet av första varvet flög han av sin motorcykel efter att kommit lite väl nära Yamaha-föraren Johann Zarco.

Repsol Honda Team-föraren Dani Pedrosa opererade sin högra handled på Hospital Universitari Dexeus i Barcelona, Spanien, för att behandla den skada som han drabbades av i samband med en krasch under söndagens MotoGP i Argentina.

En 3D CT-skanning bekräftade att Dani hade lidit en intraartikulär fraktur av högra distala radius. Frakturreduktionen och den inre fixeringen med en titanskruv utfördes av Dr. Xavier Mir och hans team från Katalanska institutet för traumatologi och idrottsmedicin (ICATME) på Dexeus sjukhus.

Resultatet av operationen, där handleden fixerades var tillfredsställande, och Dani kommer att genomgå en utvärdering om sina framsteg inom 48 timmar. Om resultaten är positiva kan han påbörja sin rehabilitering redan på lördag. Huruvida han kommer att vara med på startlinjen i Austin GP den 22 april kommer därefter att beslutas.