I augusti äger det officiella firandet av Örebro stads jubileumsår rum, för att fira att staden fyller 750 år. I samband med detta kommer FMX-stjärnan Daniel Bodin att showa loss med ett hopp utöver det vanliga.

Daniel Bodin är en av de främsta i världen på att utföra extrema uppvisningar och hopp på motocross och snöskoter. På meritlistan finns bland annat tre guld från Winter X Games, vinst i den internationella stortävlingen Air & Style och flera uppmärksammade projekt som världens längsta bakåtvolt och backhoppning med snöskoter. Han turnerar även jorden runt med den internationella stuntshowgruppen Nitro Circus, där Daniel bjuder på showens mest farliga nummer med snöskoter. Nu väntar ett unikt hopp över Svartån.

-Vi kommer att bjuda Örebroarna på en riktigt spektakulär freestyle motocross show, mitt inne i city, framför Örebro slott! Jag och två andra förare kommer göra akrobatiska tricks och bakåtvolter mer än 10 meter upp i luften! Det hela blir extra svårt i och med att vi ska hoppa över Svartån, säger Daniel Bodin

Bodin tar sats från Fisktorget på Engelbrektsgatan nedanför Stora Hotellet för att sedan landa på Teaterplan, på andra sidan Svartån vilket innebär att han kommer vara i luften crika 25-30 meter. Hoppet görs på en KTM 250 SX. Det är KTM Scandinavia som står bakom aktiviteten i samarbete med Red Bull under Jubileumsveckan.

-Det är med stolthet vi erbjuder örebroarna en storstjärna av internationella mått. Vi tycker att Örebro som stad med den fantastiska utveckling som varit de senaste åren förtjänar ett jubileum och en jubileumsvecka, och för oss är det en självklarhet att vara med som partner och få möjlighet att bjuda örebroarna på något riktigt spektakulärt, säger Anders Sarbäcken, VD KTM Scandinavia

Hoppet kommer ske under måndagen den 10 augusti då temat är "Motor och Fordon". Precis som alla andra aktiviteter under Jubileumsveckan, bjuds örebroarna in för att få uppleva det spektakulära och vågade hoppet – helt gratis.

-Det är verkligen lite nervkittlande att Daniel kommer till Örebro, han kommer ta var stad till både nya höjder och till andra delar av världen. Vi är säkra på att hans hopp är något örebroarna kommer minnas i många år framöver, säger Sandra Almqvist projektledare för Örebro 750.