Stadium Winter Jam med FMX nu i helgen

Nu på lördag arrangeras Stadium Winter Jam på Stockholm Stadion. Förutom tävlingar med skidor och snowboard kommer det även bjudas på en specialkomponerad FMX-show av Fredrik Johansson, hans rockband "Sweet Collision" spelar samtidigt som de tre FMX-förarna kör ett galet program till musiken.

För sjätte året i rad arrangeras det folkkära eventet Stadium Winter Jam på Stockholm Stadion. Den 19 november förvandlas den anrika olympiska arenan från 1912 till ett heldagsevenemang med upplevelser för alla åldrar. Förra året besökte drygt 26.ooo personer evenemanget. Då fick de se världseliten inom snowboard och freestyleskidåkning tävla i den enorma snörampen, prova på olika aktiviteter som railarenan, besöka Sveriges största vintersportmässa och mycket mer.

Eventet kickar igång vintersport-Sverige och det kommer att märkas på flera sätt på Stockholm Stadion i år. Mässan har över 30 utställare, DJ´s som spelar skön musik, railarena, en världsunik freestyle motorcross show med live-band som drar igång peppen och numera världens största cityramp där skid- och snowboardeliten kommer att tävla. Tävlingarna som körs är LG Snowboard FIS World Cup i snowboard och King of Style i freestyle-skidåkning.

Dessutom kommer tre av Sveriges bästa freestyle-motorcrossförare till stadion för att visa sina grymmaste hopp. Förarna kommer att flyga 22 meter och kommer att hoppa mellan 10-12 meter ovanför marken.

Dessutom sätter Fredrik "Fredd" Johansson upp en unik show med tre toppåkare inom FMX:en med ett live-band som ackompanjerar åkarna!

-Sweet Collision is the new S?+% inom Svensk FMX! Det är en show som bygger på de två mest välsmakande ingredienserna man kan tänka sig i fredagstacosen. Freestylemotocross och rock' n' roll. Alltså gräddfilen och avocadon! Tillsammans blir det en oemotståndlig guacamole, menar Fredrik Johansson.

cid 770D6033-C297-45BE-BC74-E3E12190D629local

FMX-förarna i showen:

Thom Johansson - En stilåkare från Nynäshamn som under de sista två åren verkligen har tagit åkningen till en hög nivå. Thom har vunnit den stora klassen i den prestigefyllda tävlingen Sweetspot Rising Stars två år i rad.

Kevin Edlund från Täby - En av de troligtvis mest lovande FMX-åkarna i Sverige just nu. Är med sina 17 år relativt ny inom FMX men åkningen kommer säga något annat. Han kommer från en motocross-racingbakgrund men efter att ha fått känna på ramphoppning på Sweetspot Rising Stars så vart han "hookad".

Micke Wahlström - Precis som Kevin en motocrossåkare ifrån Täby och den andra hälften av den lovande Stockholmsduon. Micke vann 15 metersklassen på Sweetspot Rising Stars i år precis före Kevin. Dom startade sin FMX-resa samtidigt och har gått tätt sida vid sida genom alla utvecklingsfaser sedan dess.

MER OM STADIUM WINTER JAM: www.stadiumwinterjam.se

 

INTERVJU MED FREDRIK "FREDD" JOHANSSON