Under en och samma kväll ska freestylelegendaren Travis Pastrana ge sig på att försöka genomföra samtliga av Evel Knievels mest berömda hopp.

Evel Knievels karriär som världens mest kända motorcykelgalning inleddes den 31 december 1967 när han försökte hoppa över fontänen vid Caesars Palace. Hoppet - men kanske mer den spektakulära kraschen resulterade i att han blev världskänd över en natt.

Travis Pastrana är redan en global megakändis, som lyckats med mängder av spektakulära hopp och andra tricks i sin långa karriär. Men nu har han planer på att kopiera och lyckas med Evels galna Caesars Palace-hopp. Dessutom vill han göra det på en liknande motorcykel som Knievel använde - en Triumph, inte den Harley som senare skulle bli en del av hans varumärke - och därefter genomföra ytterligare två legendariska Evel Knievel-hopp samma kväll.

Det är hela delen av TV-kanalen History "Evel Live"-evenemang den 8 juli. En tre timmars livesändning där planen är att inkludera Pastranas samtliga tre hopp, om han lyckas med de två första vill säga.

Förutom Caesars Palace-hoppet ska Pastrana hoppa över 50 bilar. Knievel gjorde detsamma (bilarna var staplade, inte alla i rad) 1972 vid Los Angeles Memorial Coliseum. Och han kommer att försöka hoppa över 14 bussar och kopiera Knievels framgångsrika hopp över 14 Greyhound-bussar i oktober 1975, vilket han gjorde som en comeback på Kings Island, Cincinnati, efter att ha kraschat våldsamt under ett försök att hoppa över 13 dubbeldäckare på Wembley Stadium i Storbritannien tidigare samma år.

Om Pastrana lyckas med alla tre hopp kommer han att vara den enda personen som framgångsrikt slagit två av Knievels långhoppsrekord och landat ett hopp över fontänen i Las Vegas på en V-twin-motorcykel. Allt detta kommer att hända inom en tidsperiod på bara tre timmar, och sändas live på HISTORY Channel. https://www.history.com