2008 års SuperEnduro-världsmästare och livs levande endurolegendaren, David KNIGHT, från Storbritannien, har meddelat att han måste avstå från att delta i den kommande säsongen i SuperEnduro-VM, som inleds under morgondagen, lördag, i Atlas Arena i Lodz (Polen). En plats som nu ersätts av Dani Gibert.

Faktum är att efter en riktigt tuff lågsäsong, där många förare som Taddy Blazusiak (PL - KTM) påpekat att "han är mer vältränad än någonsin", kunde "KNIGHTER" inte hitta någon officiellt team att delta tillsammans med i SuperEnduro-VM...

-Jag försökte verkligen allt för att hitta en styrning och tävla i SuperEnduro den här säsongen, men jag kunde inte hitta något ... Tyvärr måste jag glömma det, erkände en mycket besviken KNIGHT.

Så istället, efter samtycke av FIM och ABC kommunikation, blir det Spaniens Dani GIBERT som kommer att ersätta Knight i startlistan. Efter sin 8:e placering totalt förra säsongen, har Gibert, efter två säsonger tillsammans med Gas Gas, anslutit sig till Sherco Factory Team för den kommande säsongen.

På en motorcykel från det franska märket, vann den katalanska föraren sin första spanska SuperEnduro-titel och tycktes vara mycket säker bakom styret på sin Sherco 300 SEF-R.

I startlistan för den Prestige-klassen i årets SuperEnduro-VM finns även svenskarna Martin Larsson (KTM) och Andreas Linusson (KTM).