Eero Remes, Pela Renet och Mathias Bellino rundade av i stort sett perfekta helger i grekiska Serres, och vann dubbelsegrar i sina respektive klasser i Enduro-VM. Även svenske Yamahaföraren Mikael Persson imponerade stort och vann båda dagarna i 125cc Youth Cup.

Söndagen bjöd på en andra lång dag med racing i Serres som slutade med att finske Eero Remes vann Enduro 1-klassen, och ligger nu bara fyra poäng efter mästerskapsledaren Christophe Nambotin. Husqvarnas Pela Renet vann sin första dubbelseger för säsongen framför Antoine Meo och tredjeplacerade Alex Salvini. I Enduro 3 var det Mathias Bellino som tog ledningen tidigt på dagen och körde till seger. Förhållandena var torra och ännu svårare än under lördagen, med många lerhål och otaliga flodövergångar i endurotestet som tog ut sin rätt hos många förare.

Finlands Eero Remes (TM) var svår att jaga ikapp under dag två, och säkrade sin fjärde dagsseger under 2015 för att hamna lika med Christophe Nambotins (KTM) antal segrar den här säsongen.

Med ett smärtande och skadat knä fick Christophe Nambotin nöja sig med andra plats i Enduro 1, och leder nu före Remes med bara fyra poäng. Kampen om titeln i Enduro 1-klassen ser onekligen ut att erbjuda goda förutsättningar för härlig drama under de kommande omgångarna. Danny McCanney (Husqvarna) visade storform under dag två för att sluta som trea på prispallen. Spaniens Lorenzo Santolino (Sherco) avslutade helgens GP med ytterligare fjärdeplats före sin landsman Cristobal Guerrero (Yamaha) som slutade som femma i Enduro 1.

Pela Renets (Husqvarna) mål att minska gapet till mästerskapsledningen som innehas av Antoine Meo (KTM) uppnåddes då den försvarande E2-mästaren säkrade klass-segern under dag två. Med sin andra etappseger på rad ligger Renet nu 13 poäng efter i mästerskapet. Meo gjorde ett misstag under Enduro-testet och var sedan tvungen att kämpa en hel del för att återfå förlorad mark. Han slutade till slut som tvåa, nästan en halv minut framför tredjeplacerade Alex Salvini (Honda).

Salvini har nu bara två veckor på sig att arbeta hårt och söka efter sin andra seger för säsongen i sitt hemma-GP i Italien. Sherco-föraren Loïc Larrieu hade en annan härlig fajt med Jaume Betriu (Husqvarna) om fjärde platsen där fransmannen vann den kampen och Betriu kammade hem ännu en femteplats.

I Enduro 3-klassen var det Husqvarnas Mathias Bellino som tog det översta steget på pallen. Andra plats gick till estniska TM-föraren Aigar Leok, precis som på dag ett.

Den snabbaste föraren i Juniorklassen var Betaföraren Steve Holcombe. Men dag två segern gick till Jamie McCanney som kunde dra fördel av det faktum att Holcombe hamnade i problem under enduro testet, där hans motorcykel drog i sig vatten och han därför förlorade värdefull tid. Efter att ha fajtats hårt slutade han inom åtta sekunder bakom McCanney vid målgång. Tredjeplacerad på pallen var Betaföraren Giacomo Redondi. Tommy Sjöström (GasGas) slutade på 12e plats under söndagens race (14e plats på lördagen), medan Sherco-föraren Kevin Olsen körde i mål på 15e plats under söndagen (11a på lördagen).

I 125cc Youth Cup var det svenske Yamahaföraren Mikael Persson som stod för en mycket imponerande prestation för att köra i mål minuter före sin närmaste konkurrent - Jack Edmondson (KTM). Tredjeplatsen gick till italienska Mirko Spandre. Mikael Persson var således snabbast i klassen under både lördagen och söndagen, och ligger tvåa i mästerskapet med sina 111 poäng. Husqvarnaföraren Josep Garcia leder på 117 poäng.