Helgens deltävling i SuperEnduro-VM bjöd på actionspäckad racing, denna gång inne i SachsenArena i Riesa, Tyskland där runda två av serien såg tre olika förare vann i Prestige-klassen. För svenske KTM-föraren Andreas Linusson var helgen en riktig höjdare som slutade med att han kammade hem segern i Juniorklassen.

Polske KTM-föraren Taddy Blazusiak, som dominerade första deltävlingen i mästerskapet i Polen, var först ut att vinna. I nästa race var det KTM-föraren David Knight som levererade vad som krävdes för att vinna den andra finalen, och därefter var det märkeskollegan Jonny Walker som var först till den rutiga målflaggan.

7dadd289cf

Efter två deltävlingar leder Taddu Blazusiak Prestige-klassen i mästerskapet med sina 62 poäng, före David Knight (50 poäng) och Cody Webb (37 poäng), samtliga KTM-förare.

a7a34b627a

I Juniorklassen tog Sveriges Andreas Linusson totalsegern, efter att ha vunnit två racesegrar längs vägen. Bakom honom kom amerikanska KTM-föraren Ty Tremaine, medan Manuel Lettenbichler (KTM) vann sitt livs första pallplacering i SuperEnduro-VM framför hans hemmapublik.

I första juniorracet var det inte ont om drama. Men för Andreas Linusson det gick nästan perfekt. Linusson tog holeshot och vann senare racet. I andra finalracet var det Ty Tremaine som vann segern efter en rafflande kamp med Linusson. Men i det tredje och kvällens sista Junior-race var det åter Linusson som slog till igen, och efter en till synes i stort sett på felfri körning nådde han till mållinjen före Tremaine. På så vis vann Andreas Linusson totalsegern i helgens deltävling i Juniorklassen före Tremaine och Lettenbichler.

Efter två deltävlingar är det Ty Tremaine (KTM, USA) som leder juniormästerskapet med sina 60 poäng, före svenske Andreas Linusson (KTM, 49 poäng) och Jack Rowland (Storbritannien, Sherco, 41 poäng).

Bland tjejerna var det Emma Bristow som vann två segrar för att göra anspråk på den välförtjänta totalsegern, före Sandra Gomez (Husqvarna) och Jane Daniels (Husqvarna).