KTM-föraren Jonny Walker avrundade årets säsong inom Extrem-Enduro med en andra plats i GetzenRodeo i Tyskland, samtidigt som han säkrade titeln i Extrem-Enduro EM.

Som sitt sista viktiga utomhus-race i år visade Jonny vägen under kvalracen under Getzen Race- och varvade samtliga förare utom sin teamkamrat Andreas Lettenbichler för att göra anspråk på en säker seger, samtidigt som han säkrade den viktiga "pole position" för det fem varv långa finalracet.

podium GetzenRodeo_1398

Det började bra för Jonny som omedelbart tog täten och fick en liten ledning. Men efter en stund på banans tuffaste avsnitt fick han sällskap av Husqvarnaföraren Graham Jarvis. Efter att ha var legat i täten under första varvet drabbades Jonny av problem med motorkylningen, vilket tvingade honom att tillfälligt ta en paus.

Under det femte och sista varvet gav Jonny allt han hade och vidhöll sin andraplacering och fick kliva upp på pallen tillsammans med vinnaren Graham Jarvis och trean Andreas Lettenbichler (KTM). Samtidigt stod det klart att Jonny blev den första mästaren någonsin i Extreme Enduro EM.

Jonny kommer nu att rikta sin uppmärksamhet till kommande SuperEnduro VM, som startar i Polen den 6 december.

Jonny Walker: "Jag pressade verkligen inte hårt under morgonen loppet. Jag hittade några bra linjer, det kändes bra och jag fick en bra tid. Jag antar att saker och ting bara flöt för mig. Jag vet att några av de andra förarna kanske inte gav allt, eftersom allt de ville göra var att kvalificera sig, men det är aldrig en dålig sak att vinna ett kvalrace. Planen var att komma in i ett jämnt tempo i finalen. Men det var svårt eftersom jag hade ett litet kylningsproblem. Jag körde så hårt jag kunde, och Graham körde riktigt bra. Jag var nära Graham under två varv och sedan blev min motorcykel för varm och jag var tvungen att stanna. Jag pressade hårt igen under sista varvet, men jag visste att jag hade en ganska säkert andraplats så det var bara att se till jag kom i mål. Jag är lite besviken naturligtvis, men det har varit ett härligt race och det är trevligt att ha vunnit den europeiska titeln. "

GetzenRodeo 2014

Getzen Champ (Finalracet)

1. Graham Jarvis (Husqvarna) 5 varv

2. Jonny Walker (KTM) +7: 03,962

3. Andreas Lettenbichler (KTM) +10: 13: 865

4. Alfredo Gomez (Husqvarna) 11: 30,858

5. Ben Hemingway (Beta) 22: 56,432

6. Phillips Scholz (KTM) +24: 21,290 ...

Getzen Race (kval)

1. Jonny Walker (KTM) 11 varv;

2. Andreas Lettenbichler (KTM) 11 varv

3. Alfredo Gomez (Husqvarna) 10 varv

4. Graham Jarvis (Husqvarna) 10 varv

5. Marcus Kehr (Sherco) 10 varv

Resultat Extreme Enduro European Cup

1. Jonny Walker 114 poäng

2. Graham Jarvis 90 poäng

3. Paul Bolton 74 poäng