Dag 2 av Six-Days Lag-VM i Enduro var åter igen en dammig tillställning som dominerades av det franska Trophy-laget. Samtidigt behöll svenska tjejerna sin andraplats i Womens Trophy medan de svenska juniorerna klättrade från sjunde till femte eller fjärde position, beroende på vilken av organisationens resultatlistor du läser...

Även under dag 2 var det extremt dammigt. Detta har dock inte hindrat de svenska förarna från att avancera i resultatlistorna, även om tiderna har dämpats en aning mot dag 1. Jag passar även på att flagga för att resultaten kan komma att ändras, då två olika system för resultatvisningen är igång, och placeringar och tider skiljer sig mellan dessa... Vi får bara hoppas på att tävlingsledningen har full koll på vad som gäller.

guerrero c

I World Trophy var det ännu en i stort sett perfekt dag för Antoine Meo. Den franske föraren vann tre av de sex specialsträckorna, lämnade de två första sträckorna till australiska Daniel Milner och den fjärde till sin lagkamrat Johnny Aubert. De två fransmännen innehar nu den första och den tredje positionen i totalställningen, och mellan dem finns Milner. Under tisdagen var den snabbaste amerikanska förare Robert Taylor.

aubert

Australien, hjälpt av en imponerande körning i Enduro 3-klassen av Chris Hollis (KTM) flyttade upp till andra plats med USA som trea. Värdnationen Italien innehar för närvarande den fjärde positionen i klassen, där teamledaren Alex Salvini (Honda) uthärdade en dag han sannolikt helst vill glömma. Efter att ha skadat kedjestyraren på tredje sträckan, drabbades han även att ett tekniskt missöde på sträcka fem. Dagen slutade med att den regerande världsmästaren i Enduro 2 hade dragit på sig två minuters extratid och hamnade på plats 49 i E2-klassen. Som pricken över i fick han tillbringa kvällen på sjukhuset med ett "operera" ut en stor tagg ur hans ena arm. Spanien håller femteplatsen med Storbritannien på sjätte plats.

caselli

Efter dag 2 har Frankrike utökat sin ledning ytterligare, och ligger nu närmare fem minuter före Australien på andra plats, och 5 minuter och elva sekunder före USA på tredje plats. Därefter återfinns Italien (+8.25.13), Spanien (+9.25.24) och England (30.02.24). Sverige (Mikael Persson, Tommy Sjöström, Martin Sundin, Jesper Börjesson, Anton Sandstedt och Adam Broström) ligger kvar på sjunde plats i ena resultatlistan, nu 32 minuter och 25 sekunder efter Frankrike.

sweden ISDE_2013_1700

Även i Junior Trophy utökade de franska förarna sin ledning. Italien, på andra plats ligger nu 1 minut och 6 sekunder efter. Tredjeplatsen innehas av England (+2.39.79) och fjärdeplatsen av USA (+6.06.46). Det svenska juniorlaget (Lars Löfgren, Robert Kvarnström, Albin Elowson, Oliver Nelson) hade en bra dag, där återigen Robert Kvarnström vad den främste svenska föraren (i samtliga klasser), och laget lyfte från sjunde till femte plats (+7.30.30), före Australien (7.55.92) och Portugal (+10.28.80).

sweden ISDE_2013_1705

I tjejernas "Womans Trophy" är det fortfarande Australien i ledning, med Svenska tjejerna (Jessica Jönsson, Emelie Karlsson och Sanna Bergman) på en andra plats (+3.20.73), före Frankrike (+12.05.66), Kanada (+16.06.04), USA (+19.37.03) och Italien (+20.50.26).

danny.mccanney ISDE_2013_1518

När det gäller resultaten för klubblagen så hade den officiella resultatlistan ännu inte presenterats vid 7-tiden på onsdagsmorgonen...

Under onsdagen blir det en "ny" bana där sträckorna kommer att köras åt andra hållet än tidigare.