Här kan du läsa mer om Team West Sweden och dess satsning på Six-Days (Lag-VM i Enduro), som äger rum på den italienska paradisön Sardinien mellan den 30 september till 5 oktober.

Team West Sweden är en satsning med avsikt att stötta lovande Juniorer inom enduro i deras arbete att nå den svenska och internationella eliten.

Verksamheten drivs som ett samarbete mellan arrangörsklubbarna i Vintercupen Östra Skaraborg, för vilka samtliga gruppens deltagare tävlar. Dessa klubbar är Carlsborgs MK, Falköpings MK, FMCK Skövde, Tibro MK, Tidaholms MK samt Töreboda MK

Satsningen finansieras till största delen av en del av den startavgift som varje tävlande lägger när de deltar i Vintercupen. En annan otroligt viktig del är de samarbeten vi etablerar med leverantörer och sponsorer.

För att lyckas så väl som möjligt med förarnas utveckling utbildas de inom huvudsakligen tre områden. Dessa är körteknik, fysisk/mental träning och teknisk service/underhåll. Inom samtliga dessa områden tar hjälp av duktiga och erfarna tränare och mentorer.

Körtekninskt förlitar vi oss på några av landets mest rutinerade och framgångsrika förare, vilka tillsammans kan stoltsera med många VM-guld och otaliga SM-tecken, då de har goda förutsättningar att föra vidare sina kunskaper och inte minst erfarenheten av att fightas med de allra bästa i världen.

På den fysiska och mentala biten samarbetar vi med tränare som under många år jobbat med den absoluta svenska eliten inom flera andra idrotter. Med deras specialkunskap kan vi stötta förarna med individanpassade träningsscheman, så att vara och en kan optimera sin träning efter de egna förutsättningarna. En viktig bit i detta är också att resultaten av träningen följs upp och utvärderas kontinuerligt.

När det gäller kunskaper om det tekniska materialet, främst justering/ optimering/ service av motorcykelns olika komponenter som t.ex. fjädring, däck och drivlina, tar vi hjälp av professionella mekaniker som till vardags jobbar i ledande fabriksteam i SM och VM.

Det stora målet, och den största sporren för förarna, är att varje år skicka ett lag till International SixDays Enduro, VM för nationslag, bestående av förare från Team West.
Deltagandet i SixDays är en viktig språngbräda ut i det internationella tävlandet och ger förarna en ovärderlig erfarenhet i sitt arbete att nå toppen. Här kan de mäta sig med alla de snabbaste från hela världen.

Resultatet och förarnas prestationer från denna stora tävling blir naturligtvis en bra värdemätare på hur det arbete som läggs ner fungerar. Om vi lyckas ge förarna goda förutsättningar, i form av bästa tänkbara material och service runt omkring, och att de är väl förberedda körtekniskt, fysiskt och mentalt kommer de förhoppningsvis ha goda förutsättningar att vara med och fightas om de allra ädlast valörerna när dammet lägger sig efter 6 tuffa dagar.

Förutom erfarenheten av själva tävlandet ges tillfälle att knyta goda kontakter med tillverkare, team och organisatörer inför framtida internationella satsningar.

De förare som tas ut att representera Team West väljs av de utbildare/tränare som använts under året, tillsammans med den organisationskommitté som driver verksamheten åt klubbarna.