Nu står det klart att en av de sju tävlingarna i Enduro-VM 2014 kommer att köras i Enköping. Det är första gången någonsin som Enköpingsklubben Göta MS arrangerar ett VM i enduro och det är 20 år sedan ett VM kördes i Uppsala län. Arrangörerna hoppas att tävlingen kommer att skapa ett ännu större intresse för Sveriges största gren inom motorcykelsport.

- Efter att ha genomfört ett stort antal lyckade SM-tävlingar tar vi nu steget och anordnar ett VM. Den erfarenhet som finns i klubben i kombination med ett stort engagemang bland yngre aktiva gör att vi hoppas kunna arrangera en tävling som bidrar till att föra svensk enduro framåt, säger Roger Ahlén, ordförande för Göta MS.

13-15 juni 2014 kommer VM i enduro att gå av stapeln i Enköping. Göta MS, som står värd för tävlingen, har aldrig arrangerat ett världsmästerskap i enduro tidigare. Däremot arrangerade klubben ett VM i motocross 1962. Drygt 50 år senare är det alltså dags igen, och det var 20 år sedan ett VM i enduro kördes i Uppsala län. I regel brukar flera olika klubbar samarbeta, men Göta MS kommer att arrangera tävlingen i egen regi. I år körs ingen av deltävlingarna i Sverige.

Göta MS har över 1000 aktiva medlemmar och flera hemmaförare kommer att stå på startlinjen. Att arrangera tävlingen är ett viktigt led i att satsa på sportens yngre förare. Förutom att tävlingen kan skapa ett ökat intresse för enduro innebär den också en viktig möjlighet för juniorer att testa på internationellt motstånd. Enduro är Sveriges största mc-sport, och många svenska förare har skördat internationella framgångar. Arrangörerna hoppas att tävlingen kommer att bidra till att lyfta svensk enduro.

- Ett VM på hemmaplan inspirerar framtidens stjärnor och är ett viktigt sätt att skapa intresse för sporten. Genom tävlingen hoppas vi kunna bidra till att göra Sveriges största mc-sport ännu mer framgångsrik i internationella sammanhang, säger Roger Ahlén.