Halvvägs in i årets LAG-VM i Enduro, International Six Days Enduro (ISDE) 2024 har svenska junior World Trophy-laget kopplat greppet om en fin ledning. Samtidigt ligger Sverige trea i Womens World Trophy.

Det svenska Junior World Trophy-laget inledde tävlingen på topp och tog en stark ledning med en total tid på 2:01’38.46, knappt 15 sekunder före Frankrike. Max Ahlin, Albin Norrbin och Axel Semb presterade alla på topp och gav Sverige en bra start.

Sveriges Women’s World Trophy-lag placerade sig på tredje plats efter första dagen, med en tid på 2:20’29.33. De ligger bara 2 minuter och 56 sekunder efter USA, som leder.

I World Trophy-klassen slutade Sverige på elvte plats men låg nära konkurrenterna.

Dag 2: Sverige håller sin ledning

På dag 2 behåller Sverige sin ledning i Junior World Trophy, med en total tid på 3:58’14.97, och ökar försprånget till Frankrike. Max Ahlin fortsatte att vara en nyckelspelare.

I Women’s World Trophy håller Sverige kvar sin tredje plats med en tid på 4:38’34.27, men ligger nu 6 minuter och 45 sekunder efter ledande USA. De har fortfarande chans att knappa in de kommande dagarna.

I World Trophy klättrade det svenska laget till tionde plats, en positiv förbättring jämfört med dag 1, med en total tid på 5:38’21.45.

Dag 3: Sverige utökar ledningen i Junior World Trophy

Svenska Juniorlaget fortsätter att imponera. Under tredje tävlingsdagen var Max Ahlin (KTM) främste svenske juniorföraren totalt, på åttonde plats, och då samtliga tre lagmedlemmarna placerade sig bland de tjugofem bästa totalt för att öka sin ledning till två minuter och åtta sekunder.

Kampen om det sista steget på pallen i Junior World Trophy fortsätter att utspelas mellan USA och Australien. Spanien och Storbritannien förblir femma respektive sjätte.

Sveriges Women’s World Trophy-lag behåller sin tredjeplats med en total tid på 7:08’07.24, men har nu ett gap på 12 minuter och 24 sekunder till ledande USA. Även om Sverige ligger en bit bakom, fortsätter Emelie Karlsson, Linnea Åkesson och Hedvig Malm att kämpa, och med tre dagar kvar finns fortfarande chans att klättra i resultatlistan.

I World Trophy-klassen har Sverige avancerat till åttonde plats med en sammanlagd tid på 8:35’10.28. Med dryga 4 minuter efter positionen ovan, visar Nisse Bengtsson, Arvid Modin, Gustav Mahler och Kalle Ahlin att de har potential att fortsätta förbättra sina positioner under de återstående dagarna.