Svenske Mikael Persson, Husqvarna Factory Racing, imponerade i årets femte deltävling i FIM Enduro World Championship för att säkra ett starkt andraplatsresultat varje dag i Enduro3. 

Deltävlingen bjöd på våta och hala förhållandena. Genom att pressa hårt i leran tog svensken också sig och sin Husqvarna TE 300 till dubbla topp-åtta resultat i EnduroGP, vilket motsvarar hans bästa placeringar för säsongen, hittills.

Tillbaka till verksamheten efter en fyra veckors paus sedan deltävling fyra i Portugal och femte deltävlingen i Gelnica, Slovakien, kunde vädret inte ha varit mer kontrasterande för helgens EnduroGP-racing. Värme och damm ersattes av kvardröjande regn och lera, medan ett 15 minuter långt endurotest också bidrog till en spännande show.

Regn på lördagen säkerställde att speicaltesterna var extra svåra att ta sig igenom. Efter en försiktig start började Mikael få en känsla för förutsättningarna och höjde farten i takt med att självförtroendet växte. Som snabbaste föraren genom det sista extremtestet slutade svensken sin dag tvåa i Enduro3, samtidigt som han matchade sitt säsongsbästa resultat och blev sjua totalt i EnduroGP.

Inför söndagen var Persson sugen på mer, och efter att snabbt anpassat sig till det tidiga morgonregnet och leran var han snabbast på det inledande crosstestet för att ta en femsekunders ledning i Enduro3. Misstag på följande endurotest resulterade i att han halkade ner till andraplatsen. Han körde till sig den snabbaste Enduro3-tiden under det sista extremtestet för att avsluta dagen med ännu en andraplats i Enduro3.

FIM EnduroGP World Championship drar nu vidare till Ungern för deltävling sex den 5-7 augusti.

Mikael Persson: "Det har varit en stabil helg där jag slutade tvåa båda dagarna i Enduro3. Jag är inte supernöjd med resultatet eftersom jag skulle vilja vara närmare Brad för segern, men det har totalt sett varit en bra helg. Lördagen gick bra. Jag avancerade när förhållandena torkade upp och jag slutade sjua i totalen också. Jag hoppades på lite mer under söndagen, men jag tappade lite tid på morgonen och fick kämpa tillbaka. Sammantaget har det varit en bra, utmanande helg och med Ungerns GP nästa helg hoppas jag prestera ännu ett starkt resultat där.”