Husqvarna Factory Racing-föraren Mikael Persson körde till sig femteplatsen på dag ett och fjärdeplatsen under dag två i Spanien, med sin TE300.

I vad som var både hans och Husqvarna Factory Racings återkomst på heltid till FIM EnduroGP Word Championship, levererade Mikael Persson två starka racedagar under den inledande omgången av serien, som kördes vid Lalin, i den nordvästra delen av Spanien. Efter att ha placerat sig femma i Enduro3- klassen på lördagen, tog Persson ytterligare en bättre placering på söndagen för att ta fjärdeplatsen, och missade en pallplats med mindre än fem sekunder.

Persson hade räknat med att det skulle ta lite tid för honom att köra in sig i den mycket konkurrenskraftiga E3-klassen, i EnduroGP, där han deltar med sin 2-takts TE 300. Men efter att ha placerat sig femma på fredagskvällens supertest, levererade 27-åringen en stabil tävlingsdag på lördagen, och slutade femte snabbast, en minut och 13 sekunder långsammare än klassvinnaren.

Söndagen gick ännu bättre för Persson. Den mångfaldiga svenska enduromästaren kände sig nu mer hemma på sin TE 300 och kunde pressa hårt på de torra, dammiga testerna, vilket återigen förbättrade hans hastighet under dagen. Efter att ha placerat sig bland de fem bästa på de sista fem testerna säkrade Mikael fjärdeplatsen i E3-klassen, bara 4,54 sekunder efter trean. Nöjd med hur hans helg gick, och med de framsteg han och teamet gjorde tillsammans, ser Persson nu fram emot att ta kampen i Portugal kommande helg.

2022 års FIM EnduroGP World Championship fortsätter med omgång två i Peso da Régua och Armamar, Portugal - 13-15 maj.

Mikael Persson: "Det har varit en tuff helg, men det känns riktigt bra att vara tillbaka och köra EnduroGP. Båda dagarna har varit långa med en del svåra tester och några långa transporter. För mig var testerna ganska sönderkörda, och under dessa förhållanden har det varit en ganska brant inlärningskurva. Men jag är nöjd med hur jag körde, och vi kunde göra några förbättringar på hojen allt eftersom helgen fortlöpte. Dag ett gick okej, men jag kände mig lite pressad och gjorde lite för många misstag – ingen perfekt dag, det är ett som är säkert. Dag två kunde jag slappna av lite mer på hojen och till följd av det var min hastighet mycket bättre. Det kändes bra att kämpa om pallen också, och vara lite närmare där jag vill vara. Sammantaget är jag väldigt nöjd med helgen och känner att vi är på väg åt rätt håll. Jag ska försöka hålla uppe farten i Portugal."