Under helgens kördes vad som är kvar av Enduro-VM, vid spanska Santiago de Compostela. Det är fortsatt oroande få deltagare i klasserna, men likväl stentuff och actionspäckad racing på högsta nivå. Glädjande visade svenska juniorerna på synnerligen god fart, där KTM-föraren Joakim Grelsson segrade i ungdomsklassen under lördagen. Samtidigt dominerade märkeskollegan Mikael Persson i Junior 1-klassen, tills han kraschade och skadade handen illa.

Under lördagen var det Daniel McCanney som knep segern i E3-klassen med sin GasGas, före Betaföraren Steve Holcombe och med Christophe Nambotin på tredje plats. I klassen fanns även Romain Dumontier (Yamaha) som körde in på 4e plats före femteplacerade Antony Geslin (Beta). Sedan var det slut på förare i den resultatlistan.

Under söndagen var det bara fyra förare som kom i mål i E3, med Steve Holcombe högst upp på pallen flankerad av Christophe Nambotin som tvåa och Anthony Geslin som trea, och Daniel McCanney på fjärde plats.

Efter årets två körda deltävlingar leder Steve Holcombe med sina 66 poäng, före Daniel McCanney på andra plats med 54 poäng och Nambotin som trea med 52 poäng.

I E2-klassen, med tio förare på startlinjen, segrade Husqvarnaföraren Alex Salvini under lördagen, före Eero Remes (TM) på andra plats och Loic Larrieu (Yamaha) som trea. Under söndagen var det åter Alex Salvini som knep förstaplatsen, med Loic Larrieu som tvåa och Eero Remes på tredje plats. 

Eero Remes leder E2-klassen, med 74 poäng, samma poäng som Alex Salvini, med Loic Larrieu på tredje plats med 57 poäng.

I E1-klassen, även här tio förare i klassen, var det Jamie McCanney (Yamaha) som säkrade förstaplatsen under lördagen, närmst följd av Betaföraren Brad Freeman och Hondaföraren Davide Guarneri. Under söndagen var det åter igen Jamie McCanney som segrade före Brad Freeman på andra plats. GasGas-föraren Antoine Basset säkrade tredjeplatsen. Jamie McCanney leder E1-mästerskapet med sina 72 poäng, före Brad Freeman (68 poäng) och Antoine Basset som trea med 48 poäng.

I Junior 1-klassen såg det länge mycket lovande ut för svenske KTM-föraren Mikael Persson som efter att ha noterats för snabbaste tid på fem av sträckorna, och låg i rejäl ledning när han tvingades bryta efter en krasch och skadade högerhanden på det tredje endurotestet. Istället var det Andrea Verona (TM) som tog förstaplatsen under lördagen, före Kirian Mirabet (Honda) och Jean-Baptiste Nicolot (Yamaha) på tredje plats. Under söndagen var det åter Andrea Verona som segrade, före Théophile Espinasse (Sherco) och med Antoine Magain (KTM) som trea. Andrea Verona leder mästerskapet (40 poäng) före Antoine Magan (30 poäng) och med Kirian Mirabet som trea (28 poäng).

I Junior 2 tog Matteo Cavallo (Beta) segern under lördagen, före andreplacerade Jack Edmondson (Sherco) och med Enric Francisco (KTM) som trea. Under söndagen var det TM-föraren Davide Soreca som segrade, före Matteo Cavallo och med David Abgrall (Sherco) på tredje plats. Efter årets första deltävling för klassen ligger Matteo Cavallo i ledning med sina 38 poäng, före Davide Soreca (32 poäng) och Jack Edmondson som trea med 32 poäng.

I ungdomsklassen ”Youth Cup” var det mycket glädjande svenske Joakim Grelsson (KTM) som inledde starkt med en seger under lördagen. Matthew Van Oevelen (Sherco) slutade som tvåa, mer än åtta sekunder efter Joakim, och Ruy Barbosa (Husqvarna) körde i mål som trea. I startfältet var även svenske Yamaha-föraren Marcus Adielsson slutade på 14:e plats för dagen. Under söndagen var det Matthew Van Oevelen som segrade, med finske Huga Svärd (Husqvarna) som tvåa och Ruy Barbosa som trea.

Marcus Adielsson hade en bättre dag (än lördagen) och slutade som femma. Joakim Grelsson inledde dagen med tredje sträcktid, som han sedan följde upp med bästa tid. Sedan började han tappa för att sluta på 11:e plats för dagen. Efter lördagens seger och söndagens 11:e-placering ligger Joakim nu på femte plats i tabellen med 25 poäng (efter årets första deltävling för klassen). Marcus återfinns på 9e plats med 14 poäng.