Den nya säsongen i SuperEnduro-VM började i stil ... Det var en överväldigande fest i Tauron Arena för säsongspremiären av 2018-säsongen av SuperEnduro-VM. De 12 000 polska åskådarna festade loss rejält för att välkomna de 75 förarna som kom från 22 nationer, vilket är ett rekord i den korta SuperEnduro-historien. Och naturligtvis var de flestas ögon på hemmaföraren Taddy BLAZUSIAK (PL - KTM) som gjorde sin efterlängtade och minst sagt lyckade comeback.

Efter att för några dagar sedan meddelat att han skulle göra comeback i SuperEnduro-VM körde Blazusiak till sig tre andraplatser 2-2-2 framför sin hemmapublik för att sluta kvällen som totalvinnaren.

Efter en i stort sett perfekt start tog Blazusiak ledningen i vart och ett av kvällens tre finalrace. På grund av brist på tävlingstid på motorcykeln saktade Taddy av mot slutet av racen. Men genom att hålla sig kvar på andra plats i samtliga race var hans placeringar tillräckligt för att säkra översta platsen på prispallen, närmast före Cody Webb (USA, KTM, 1-5-1) och Billy Bolt (GBR, Husqvarna, 5-1-4) på tredje plats.

Blazusiak: "Det är en fantastisk känsla att komma tillbaka och vinna, särskilt i min hemstad Krakow. För att vara ärlig körde jag smart i kväll. Efter att ha varit borta från racing under ett helt år visste jag att intensiteten i kvällens SuperEnduro skulle bli tuff - det är så svårt att förbereda sig på, oavsett hur tufft du tränar. Jag led av armpump idag men jag tror att hemligheten är att vara bekväm med att vara obekväm. Innan jag pensionerade mig från racingen vann jag allt som jag ville vinna, så för att kunna komma tillbaka för en annan sväng tar jag chansen att njuta av mina tävlingar. Nästa runda i Riesa är den enda andra omgången jag redan har kört, resten blir helt nytt, vilket ger en bra utmaning. Jag kom tillbaka för att njuta av min racing och nu beger jag mig till nästa omgång med den röda plattan - jag kunde inte vara lyckligare. "