Endurokungen Giovanni Sala, chef för Gas Gas Enduroteam, har fyllt på teamet med ännu en talangfull förare inför den kommande säsongen. Danny McCanney, som tävlingsdebuterade med Gas Gas i helgens EnduRoc, och vann, har skrivit på som fabriksförare åt Gas Gas.

I teamet ingår även Christophe NAMBOTIN (F) och Antoine BASSET (F). Danny, den äldsta av MCCANNEY-bröderna, slutade inom topp 5 i Enduro 2-klassen i år och tog också sin första seger i klassen i årets EnduroGP i Tyskland. 

Föraren från Isle of Man återvänder till teamet som han körde sina första internationella tävlingar med. Och han är tillbaka för att köra på den nya Gas Gas EnduroGP-hojen som han kommer att tävla med i SuperEnduro World Cup, som börjar den 9 december i år i Krakow (Polen), och även i nästa års EnduroGP World Championship, som inleds i Finland den 17 mars 2018.

Snart 26 år ung har Danny redan två VM-titlar. McCanney korades till juniorvärldsmästare i SuperEnduro med Gas Gas år 2013 och ett år senare vann han också VM-titeln i juniorklassen i Enduro-VM.