Giovanni Sala blir den nya hörnstenen i Gas Gas Enduro Factory Team. Den italienska endurolegenden är personen som Gas Gas valt till att att leda varumärkets nya projekt i Enduro-VM.

På så sätt återvänder den flerfaldiga världsmästaren från Bergamo, en av den mest älskade och uppskattade föraren i depån, till den högsta nivån inom internationell racing, men den här gången iklädd Gas Gas färger för att bidra med sin digra erfarenhet och kunskap till det officiella enduro-teamet. Ett team som genomgår en fullständig omstrukturering inför nästa säsong.

Gio Sala har en väldigt imponerande CV. Hans vänlighet och generositet har alltid gjort denna flerfaldige världsmästare till en fantastisk ambassadörer för endurosporten. Under sin livliga tävlingskarriär lyckades den italienska föraren skapa sig en oändlig lista över framgångar, bland annat hans 6 VM-titlar i Enduro - fem i sin kategori och en övergripande - och hans 52 GP-segrar, tillsammans med sina 5 segrar som han vunnit med Italien i ISDE - fyra av dessa i World Trophy-kategorin och en som klubbförare. Dessutom har han kört till sig 19 titlar i Italien. Dessutom kan han stoltsera med en tredjeplats i 2006 års Dakarrally.