Nu på lördag är det dags för upplösningen av årets Enduro-SM. Vi vet visserligen redan nu att Joakim Ljunggren är klar mästare i SM2 samt vinnare av totalcupen, och att Erik Ljungberg är klar segrare i JSM1 och Bosse Högberg i VRM2. Men vi kan ändå se fram emot många fina medaljfighter under den avslutande tävlingen.

Arrangerande SMK Vingåker har gjort en bana med fyra stycken specialprov samt transporter däremellan.

Transporterna denna gång kommer vara lättkörda med mestadels väg av olika beskaffenhet och detta är även årets enda SM-tävling som kräver körkort.

Men trots lätta transporter kommer det nog bli en tuff tävling då det kommer bjudas på klassisk Svenskenduro på delar av proven.

Från starten väntar en 8 minuters transport upp till SP1 som är ett enduroprov med inslag av naturlig extreme med en åktid på cirka 9 minuter. Därifrån blir det transport på cirka 12 minuter till nästa enduroprov som enligt uppgift kan bli riktigt besvärligt. Nydraget prov och rätt blött i backen med sten under mossan. Åktid cirka 10 minuter.

En transport ner till service vid crossbanan i Trollåsen innan det är dags för varvets tredje enduroprov som är ett litet snabbare sådant runt anläggningen. Åktid cirka 8 minuter.

Varvet avslutas sedan med ett crossprov på crossbanan och marken närmast den och det tar cirka 5 minuter att köra.

Totalt tar varvet, inklusive två stycken service, 1 timme och 27 minuter att köra.

SM/JSM kör 4 varv, VRM/SM Dam kör 3 varv och Breddklassen kör 2 varv. På kvällen är det Statt i Katrineholm som gäller, där det blir middag och utdelning av medaljer.

Liveresultat och webradio hittar du på www.endurosm.se.

Radion kan även höras på FM 105,2MHz.

 

Mer information här: www.endurosm.se