På plats under Motorcykelmässan i Stockholm fanns Markus Frändén som är SM-samordnare och driver mästerskapet för herrarna och juniorerna med sin firma NTS. Markus har arbetat hårt ett antal år med att höja statusen på enduron, som för övrigt är Sveriges största motorsport till antalet licensierade utövare. I helgen äger årets första SM-tävling i Enduro rum i Östersund.

 

Nytt för i år är att det kommer att vara FM-sändningar för varje tävling, det vill säga att åskådare och team kommer att genom vanlig radio kunna följa tävlingen. Sändningen kommer begränsas inom tävlingsområdet, men det kommer som vanligt gå att följa tävlingen även via webbradio samt liveresultat på nätet.


Markus Frändén driver herrarnas Enduro-SM framåt. (Foto: Extreme Sweden)


Nytt är även att det kommer bli ett ambulerande SM-centra då en fullstor buss är inköpt av NTS där alla tekniska prylar som har med tidtagning, radioutsändningar mm kommer att skötas ifrån. Till bussen kommer finnas stort tält för press mm där även prisutdelning kommer att ske. Herrarnas Enduro-SM tar alltså ett steg till åt rätt håll.

 

Nu är det mindre än en vecka till premiären som Fältjägarna i Östersund arrangerar. Det blir Ungdoms & Dam-SM på lördagen och Junior & Senior-SM på söndagen. Kommer säkerligen bli ett bra arrangemang då Fältjägarna 2 ggr tidigare arrangerat Vinterenduro-VM med veteranen Göran Bengtsson åter igen som tävlingsgeneral.


Både #4 Björne Carlsson och #7 Anders Eriksson är anmälda till premiären. Det ryktas att det snöat mycket i Östersund, bilden är från slalombacken ifjol. (Foto: Extreme Sweden)Jocke Ljungren får nog räknas som huvudfavorit med tanke på att han vann lördagens VM-deltävling i E2 i Östersund 2008. Han har med andra ord bra fart i snöspåret. (Foto: Extreme Sweden)

 

 

Länk till SM-sidan Här.

Länk till Fältjägarnas SM-sida Här.

Länk till Team Extreme Sweden Här.

Länk till Norrlandsanalys mm på Extreme Swedens sida Här.