Nu till helgen drar säsongen för Enduro-SM (SEC) 2013 igång med buller och bång. Platsen är VTC Transportgymnasium i Östersund och väderleksrapporten lovar strålande vinterväder med temperatur runt nollan.

Först ut är USM/DSM som gör upp om dom första poängen under lördagen.
Lördagens banvarv inehåller 3 st specialprov och kommer köras 4 gånger av USM3 och SM Dam, 3 gånger av USM2 samt 2 gånger av USM1.

USM 1 inleder dagen med start 09:00 medans övriga får vänta fram till 12:00 innan det är dags. Sedan på söndag är det då dags för SM/JSM/VRM och Ladies Cup.

Banan är nu utökad med ett specialprov upp på Lungre Motorstadion och dit samt tillbaka bjuder transporten på klassiskt snöspår.

Första start är 09:00 och upp på rampen rullar då topptriaon från fjolårets Swedish Enduro Cup, Johan Edlund, Pontus Högberg och Mikael Persson. Därefter följer ytterligare ca 180 förare innan hela startfältet är iväg.

SM/JSM kommer köra 4 varv + 2 specialprov medans VRM och dam kör 1 varv kortare.

Många av USM-ungdomarna tar chansen att prova på JSM och det syns inte minst i JSM 1 där hela 53 förare är anmälda.

I övrigt ska det bli spännande att se vilka som smyger upp som toppnamn i dom nu tre olika SM klasserna, nytt för i år är att klassfördelningen för stora SM blir lika som i VM.

Framåt tretiden på söndageftermiddag har vi svaret på vem som putsat snöformen bäst.

Tävlingen följs bäst live på plats och då kan man lyssna in enduroradio på 105,3MHz.

Har man inte möjlighet att besöka Östersund följer man enkelkt tävlingen hemma i soffan genom att lyssna på webradio och hålla koll på liveresultaten som finns på http://live.nts-timing.se

Länk till webradion finns på www.endurosm.se

www.endurosm.se hittar du all den senaste infon runt våra SM serier.