I helgen avgjordes Lag-SM i Enduro som arrangerades av Göta MS i Enköping. Tävlingen skulle avgöras över 6 timmar körtid på en bana som tog cirka 30 minuter för de snabbaste förarna med gemensam start, lagen fick innehålla mellan 2-4 förare. Mats Svensson var på plats och förevigade tävlingen på bild.

Strålande väder och torrt i markerna gjorde att det vart ett snabbt före men Götas tävlingsområde bjuder på tuffa spår med mycket stalp och lösa stenar så det vart till att kämpa för förarna.

I förhandssnacket så var det väl Tibro MK som fick ses som det mest favorit-tippade laget, Tibro ställde upp med ett Seniorlag bestående av Anders Eriksson, Fredrik Georgsson och Anton Nordh.

Anders Eriksson

Anders Eriksson

 

Startskottet gick 10:00 med en Le mans-start. Robert Kvarnström för Folkare MK ryckte direkt iväg och lämnade över efter de två första varven till sin klubbkompis (och bror) Fredrik Kvarnström med en ledning på cirka 1 minut. Men det stod inte på förrän Tibro tog över kommandot och tämligen komfortabelt kunde ta hem segern i Seniorklassen i tävlingen före Karlskoga MK. Bronsplatsen togs hand utav Östhammars MK.

Ttt i_spret

Utav bara farten tog även Tibro MK hand om Juniorguldet med förarna Anton Sandstedt, Emil Gustavsson och Oliver Nelson. Silver till Kumla Enduro team och Brons till Linköpings MK.

Robert Kvarnstrm

Robert Kvarnström

 

Värt att nämnas är att Tibros Juniorer hade så bra snurr på hjulen att de vart totaltrea i hela tävlingen.

Anders Eriksson2

Anders Eriksson

 

Då det denna helg också kördes en WM deltävling i Enduro i Spanien med ett flertal av våra bästa svenska förare på plats i Spanien så var det väl några av klubbarna som inte kunde ställa upp med sitt bästa lag. De som kom till Enköping möttes i varje fall av en härlig dag i strålande väder och fina förhållanden. Göta MS kommer den 19/5 att arrangera nästa SM-deltävling i Enduro så de av elitförarna som skall köra SM om några veckor fick en bra genomkörare inför den helgen.

Det kördes motionsklasser i samband med mästerskaps-klasserna och mycket glädjande kom det hela 185 lag (alla klasser) till start i tävlingen.

DSC 2291

DSC 2295a

DSC 2317a

DSC 2376

DSC 2406

DSC 2445a

DSC 2461

DSC 2527

DSC 2560a

DSC 2891a

Johan Gustavsson

Johan Gustavsson

Linus Fasth

Linus Fasth


Niklas Persson

Niklas Persson


Oliver Nelson

Oliver Nelson


Olle Lthman

Olle Löthman


Robert Kvarnstrm3

Robert Kvarnström