I helgen kördes premiären av årets SM serie i Östersund. Fältjägarnas Enduroförening hade gjort i ordning en bana bestående av 4 specialprov och snöspåren var fint preparerade. Strålande väder med någon enstaka plusgrad och solen som tittade fram i emellanåt, och under dagen blev det lite lösare och stalpigare i spåret så det vart en krävande bana för deltagarna.

Innan starten av årets serie hade Sveriges för närvarande ohotade kung inom Enduro, Jocke Ljungren, meddelat att han inte hade för avsikt att köra årets SM-serie i Enduro. I och med att VM-serien i Indoor Enduro fick sin sista deltävling inställd så planerade Jocke om i kalendern och stod ändå på startlinjen i helgens SM-premiär, roligt för oss i publiken men mindre kul för konkurrenterna.

Jocke_totalsegrare

Jocke Ljunggren blev totalsegrare i tävlingen

 

Jocke startade tävlingen i full fart och tog kommandot direkt från första sträckan. Resten vart en defilering och Jocke vann alla delsträckorna utom en under dagen. Mer spännande på platserna bakom där Martin Larsson överraskade och vart totaltvåa i tävlingen, Martin segrade då också i stora JSM-klassen.

Martin_Larsson_totaltva_och_stora_JSM_segrare

Martin Larsson blev totaltvåa och segrare i stora JSM

 

I minsta Enduroklassen visade Björne Carlsson att han fortfarande är på hugget, klass-seger för dagen och en fin total fjärdeplats före Fredrik Kvarnström i lilla SM-klassen som också överraskade.

Bjrne_segrare_lilla_SM

Björne Carlsson - segrare i lilla SM (SM1)

Lilla JSM-klassen vanns av Lars Löfgren ifrån FMCK Falun. Lars hade också tävlat dagen före i USM och hade med sig en fjärde plats från dagen före.

Lars_Lfgren_segrare_lilla_JSM

Lars Löfgren - segrare i lilla JSM

 

Kul att se att några av de yngre förmågorna börja rå på de gamla rutinerade namnen. Skall bli spännande att se hur de tar sig fram i VM-premiären som går av stapeln i början på Mars, och hoppas de kan få upp farten på detta sätt under barmarksförhållanden.

Anders_E_-_fyra_lilla_SM

Anders Eriksson - Fyra i lilla SM (SM1)

 

Längre fram, i början på augusti, stundar Six-Days som går i Finland i år och förhoppningsvis kan det svenska juniorlaget vara med och slåss om en tätplats där i och med den satsning som nu görs med Anders Eriksson som juniortränare. Målet är att förbättra den fina silverplats som erhölls förra året i Mexico.•

KLASSVIS RESULTATLISTA (PDF)

Tvenne_champions

Jocke Ljunggren och Björne Carlsson

 

Start_01

Start_02

Fredrik_Georgsson_trea_lillaSM

Inget_riktigt_flyt_fr_Johan_CArlssonAnders_igen

Johan_Gustavsson_-_trea_stora_SM

Fredrik_Kvarnstrm_tva_lilla_SM

Jonas_Karlsson_tv_stora_SM

Martin_Larsson_dagens_veraskning

Niss_Gustavsson_-_besvr_av_sin_knskade_sen_ksan

Prispall_lilla_SM

Prispall - Lilla SM


Prispall_stora_SM

Prispall stora SM (SM2)

 

FLER BILDER FINNER DU HÄR (www.m-svensson.se)