En gång är ingen gång, två gånger en gånggång och tredje gången gör det hela till en tradition. Fältjägarna Enduro Förening i Östersund har för tredje året i rad fått förtroendet att arrangera SM premiären av Swedish Enduro Championship.

Tävlingarna kommer att köras 26-27 februari 2011.

Konceptet kommer att bli som föregående år med USM tävlingar på lördagen och SM tävlingarna på söndagen. Som det i skrivande stund ser ut kommer och banorna att vara på samma ställe, i skogarna runt Torråsen. Depån samt huvud start/mål kommer att bli vid fordonsgymnasiets motorplan.

Tävlingen kommer preliminärt att bestå av tre stycken delprov, två för USM och DSM, och mellan dessa blir det transportsträckor. Tid tas på proven men det finns också en ideal tid för hela varvet som måste hållas om inte man ska få tidsbestraffning. Därför går det inte att ligga och finåka i transporterna utan det gäller att ligga på, dock inte för hårt då man ska prestera max på provet. Tävlingsformen kallas för typ 1 Enduro.

Proven kommer att vara en blandning av plogade slingor och av snöspår och för transporterna blir det övervägande snöspår.

Ordförande i Fältjägarna Enduro Förening, Göran Bengtsson, låter meddela att även i år är bästa möjliga vinterväder är beställt, med sol, vindstilla, 6-8 minusgrader samt ett snödjup på ca 65 cm.