På lördag är det dags för premiären i årets Enduro-SM, där Tibro MK välkomnar närmare 300 anmälda till Tibro Motorstadion, där depå, start och mål är beläget.

Två av tre specialprov (SP2 & SP3) går i anslutning till Motorstadion vilket gör premiären mycket publikvänlig. SP1 går vid klassiska Laggaretomten men lämpar sig ej bra för publik då det är otroligt små vägar dit för fordonstrafik.

Banvarvet innehåller tre stycken specialprov samt transporter både i terräng samt längs väg. Från start börjar man med transport på 17 minuter upp till SP1.

SP1 är klassiska Laggaretomten som bjuder på fin skogsenduro, där årets upplaga är draget på fina partier av skogen som för dom snabbaste förarna beräknas ta runt 7 minuter. Efter SP1 följer transport ner till motorstadion på cirka 20 minuter.

Efter service blir det TK och sedan ut på en kortare transport till SP2 som ligger på andra sidan stora vägen vid motorstadion. Ett prov mestadels i sand som iallafall på första varvet är riktigt snabbt då det är helt nyslätat, men det kommer ändra sig.

Dom snabbaste kommer ligga på runt 10 minuter här.

Efter SP 2 väntar en transport runt Tibro både på väg och i terräng på ca 26 minuter innan varvet avslutas med crossprov inne på motorstadion. Ett prov som innehåller både crossbana samt lite vallar och skog runt densamma. Tid för dom snabbaste runt fyra minuter.

Därefter är det dags för service och sedan ut på nytt varv.

SM/Junior/Youth U21 kör 3 varv + 1SP medan SM Dam och VRM kör 3 varv.

Breddklassen kör 2 varv + 1SP och sedan finns det även en El-klass, dom kör endast SP2 och SP3 och då tre stycken varv.

Första start 09:00 och resultaten följer du live på www.endurosm.se

På hemsidan finns även webradio, du kan även lyssna på FM 94,4MHz i området runt motorstadion.

En nyhet för året är att arrangören kommer uppmärksamma även dom bästa totalt i Knobby Swedish Enduro Cup, dvs totalcupen oavsett klass.

Topp tre här kommer få priser vid respektive deltävling i år.

En annan nyhet är att det på Enduro-SM officiella Youtubekanal,  kommer ett 30 minuter långt sammandrag på onsdag efter varje tävlingshelg med bilder och kommentarer från helgen. 

 Resultat och mer information om Swedish Enduro Championship finns på www.endurosm.se