För någon vecka sedan kunde vi berätta nyheten om att KTM kommer att introducera bränsleinsprutning hos sina tvåtakts enduromotorcyklar av 2018 års modell, som Fastbikes.se kommer att provköra om några veckor. Nu har Husqvarna meddelat att deras tvåtakts enduromaskiner TE 250i och TE 300i, inte helt oväntat, också kommer med bränsleinsprutning.

Husqvarna Motorcycles meddelar att 2018 års TE 250i och TE 300i-maskiner är helt nya från grunden, och kommer att innehålla motorteknik som är framställd för att revolutionera vår syn på 2-takts enduromotorcyklar.

Sedan Rolf Tibblins första EM-titel i motocross år 1959 med Husqvarna till det svenske företagets guldår i motocross under 60- och 70-talet, har Husqvarna varit en dominerande kraft inom segmentet högpresterande 2-takts offroad-motorcyklar. Med sin nya generation av bränsleinsprutade 2-taktare som anländer snart kommer Husqvarna Motorcycles inleda ett nytt kapitel i sin långa historia.

Denna revolutionerande nya teknik kommer att gå i produktion under juni månad. Ytterligare information om 2018 års 2-takts enduro-modeller från Husqvarna kommer att släppas den 30 maj.