Husqvarnaföraren Graham Jarvis har cementerat sin plats i Hells Gate-rekordböckerna efter sin femte seger i den klassiska extremenduro-tävlingen.

Graham vann en hårdnackad seger i 2017 års upplaga av den extremt tuffa endurotävlingen i italienska Toscana. Han körde i mål mer än fyra minuter före sin närmaste utmanare i slutet av det tre timmar långa huvudracet.

Grahams teamkamrat Billy Bolt sprang så hög som femte i Main Event, avslutar loppet trots ett problem med sin bakbroms.

Genom att köra till sig topplaceringen i morgonens kvallopp visade Jarvis att han var på hugget. Graham knep starten i huvudracet men fick snart se sig omkörd av Shercoföraren Wade Young som sedan ledde under den första delen av racet. Cirka halvvägs, en och en halv timme in i racet, var Wade tvungen att göra ett depåstopp efter att ha kört sönder moussen i bakdäcket. Han var snart tillbaka på banan igen, men fick nöja sig med tredjeplatsen i mål, tätt bakom KTM-föraren Travis Teasdale. Graham Jarvis slutade som segrare i det stentuffa racet för femte gången i ordningen.

Graham Jarvis: "Det var ett fantastiskt race för mig. Seger i morgonens kvallopp var lite av en överraskning. Jag såg bara till att jag inte begick några misstag och det var tillräckligt bra för att vinna. I huvudracet fick jag en bra start men hamnade bakom Wade Young, som höll ett riktigt högt tempo. Sedan drabbades han av någon form av problem, som tillät mig att ta över ledningen. Efter det så höll jag bara ett stadigt tempo och det fungerade bra. Det var mycket fler konstgjorda partier i år, vilket verkligen inte är vad jag vill ha. Men att vinna en femte Hells Gate-seger är fantastiskt. "

 

Resultat – Hell’s Gate 2017

1. Graham Jarvis (Husqvarna) 3:08:23 (14 varv)

2. Travis Teasdale (KTM) 3:12:34 (14 varv)

3. Wade Young (Sherco) 3:13:42; (14 varv)

4. Mario Roman (Sherco) 3:17:01 (14 varv)

5. Philipp Bertl (Beta) (13 varv)