Kenneth Gundersen segrare på Gotland Grand National 2016

Tretton år efter senaste segern på världens största enduro tävling tar norske Husqvarnaföraren hem segern igen, denna gång med bravur.

Gundersen har tre tidigare segrar i Gotland Grand National – 1999, 2000, 2003 och nu även 2016. Att norrmannen bestämde sig för att ställa sig på startlinjen i årets race med siktet på att vinna tävlingen må varit otippat i folkmun, men inte för Gundersen som det senaste halvåret enbart tränat för att ta hem segern i denna tävling.

”Jag kände mig stark idag, fick en bra start och cykeln fungerade klockrent. Jag hade mycket att gå på och många stöttande vänner längst banan. Det känns fantastiskt”.

LeoVegas Husqvarna-föraren och den nyblivne juniorvärldsmästaren Albin Elowson fick en halvdan start, men var inte långt ifrån att knipa guldet då han lyckades köra in mycket tid på sista varvet och körde till sist i mål 16 sekunder efter Gundersen. Elowson fick istället nöja sig med en andraplats totalt samt guld i juniorklassen.

Den yngste föraren i Husqvarnateamet Rasmus Varg gjorde en strålande insats när han dominerade 85-klassen från start till mål och körde in dryga minuten före tvåan.

Topp-tre-resultat - Gotland Grand National 2016

  1. Kenneth Gundersen (Husqvarna) 

  2. Albin Elowson (LeoVegas Husqvarna) 

  3. Mats Nilsson (Yamaha)