Tufft tävlingsprogram för enduroeliten inför Novemberkåsan

Inför den 92:a Novemberkåsan, som i år arrangeras den 5-6 november i trakterna av Knivsta med SMK Uppsala som arrangör, är det ett tufft tävlingsprogram för många förare.

Efter att Six-Days i Spanien just avslutats blir det en helg med bara några mindre tävlingar i Sverige, men sedan är det dags för både Gotland Grand National den 29 oktober och finalen i Europamästerskapet i Holland den 29-30 oktober. Därefter är det bara en vecka kvar till Novemberkåsan.

I nuläget kan man se att av de förare som kört Six-Days är det nyblivne JVM-mästaren Albin Elowson och Trophy-föraren Adam Andersson, som är anmälda till både Gotland och Kåsan.

Sedan finns det ett antal elitförare som inte deltog i Six-Days, men avser att köra både Gotland eller EM-finalen och Kåsan, däribland sjufaldige Kåsavinnaren Joakim Ljunggren, som siktar på en åttonde Kåsaseger i år och sin andra inteckning i den 15:e Kåsan. Joakim är också som en av favoriterna till en seger på Gotland.

När det gäller topplaceringar i Kåsan, får man inte räkna bort Albin Elowson, som i årets SM kämpade med Joakim Ljunggren om totalsegern i Swedish Enduro Cup. En annan förare som kan vara med i toppen är uppländska junioren, Adam Andersson.

Av de 25 främsta i årets Swedish Enduro Cup, som seedas i startlitsan, är det vid anmälningstidens utgång 14 förare anmälda till Novemberkåsan, men det är ingen brist på tävlande då anmälningslistan innehåller 212 förare.

Johan Ahlberg från Fastbikes.se är anmäld till tävlingen och har som målsättning att ta sig till målet.

Mer information: www.novemberkasan2016.se