Den 92:a NOVEMBERKÅSAN körs 5-6 november vid Knivsta

Den anrika motorcykeltävlingen Novemberkåsan arrangeras i år den 5-6 november med SMK Uppsala som arrangör. Det är i år den 92:a upplagan av tävlingen sedan starten 1915 och för SMK Uppsala är det 10:e gången klubben arrangerar tävlingen.

Centrum för årets tävling blir i år förlagt till Knivsta, söder om Uppsala, där start/mål- och serviceplats blir beläget mitt i centrum och i direkt anslutning till Kommunhuset, i vilket också tävlingshögkvarteret är förlagt.

-Det har lagts ner mycket möda och energi för att det skall bli en bra och utslagsgivande tävling med en åkbar bana utan djupa kärr, säger ”kåsageneralen” Christer Eriksson, som även vill betona det stöd man fått från markägare, väghållare och inte minst Knivsta kommun, för att kunna genomföra tävlingen.

-Det är roligt att Novemberkåsan gästar Knivsta kommun. Det är det största idrotts- arrangemanget vi har haft hittills i kommunen. Vi hoppas att det blir en trevlig och upplevelserik helg för alla och vi vill också önska alla deltagare lycka till, säger Anders Eskhult (C) kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

Tävlingsbanan för årets tävling blir totalt cirka 11 mil lång och kommer att köras ett varv på dagen med första start kl 9.01 och sedan två varv på kvällen och natten, med första start kl 17.01. Banvarvet innehåller fyra specialsträckor på sammanlagt cirka 7 mil och efter varje specialsträcka finns det möjlighet för service på den centralt belägna serviceplatsen.

För deltagarna betyder det att åka motorcykel i 33 mil varav 21 mil på specialsträckor. 

Johan Ahlberg från Fastbikes.se ställer upp i tävlingen bakom styret på en KTM 250EXC-F, och målsättningen är att ta sig hela vägen till målet, något som är långt från självklart i denna utslagsgivande endurotävling.

Mer information: www.novemberkasan2016.se