Walker gjorde storslagen comeback med seger i Red Bull Megawatt

KTM-föraren Jonny Walker gjorde en fantastisk comeback till Red Bull Hard Enduro-serien genom att vinna 2016 års upplaga av Red Bull 111 Megawatt, hans andra raka seger i den polska tävlingen.

Jonny överträffade även sin egen förväntning genom att vinna segern, efter hans långa rehabiliteringsperiod för att läka sin skada, var Walker övertygad om att han förvisso tämligen övertygad om att han skulle kunna vinna en pallplacering, samtidigt som han också var väl medveten om att hans senaste tids frånvaro från racingen sannolikt skulle göra det extra svårt för honom att vinna tävlingen.

Under första varvet låg Jonny tvåa bakom Taddy Blazusiak uppe i ledning, men under andra varvet tog Walker över tätpositionen. I slutändan handlade racet framförallt om en fajt mellan Walker, Shercoföraren Wade Yong och Husqvarnaföraren Mario Roman. Efter att Walker kört i stort sett felfritt under det viktiga sista varvet, var Jonny först att ge sig på att ta sig uppför den sista extremt branta stigningen. Efter att ha fallit omkull precis för toppen, lyckades han putta sin motorcykel över mållinjen för att säkra segern bara några sekunder före Mario Roman.

Jonny Walker: "Det är härligt att vara tillbaka och köra race igen. Efter så många månader borta från seriös racing såg jag verkligen fram mot denna tävling, och att dessutom vinna den är bara fullkomligt fantastiskt. Jag hade varit nöjd med vilken plats som helst på pallen, men racet gick riktigt bra. Regnet gjorde det mycket svårare än tidigare år. Jag fick en bra start, tog rygg på Taddy ett tag, men beslutade mig för att göra ett ryck och ta täten. Det var tufft att ta sig uppför de stora kullarna, eftersom sanden var så oerhört mjuk. Det fanns ingenstans att ta igen tid. Jag försökte spara så mycket energi som möjligt när racet hade lugnat ner sig en aning. Sedan la jag i nästa växel ungefär halvvägs runt på sista varvet. Jag visste att jag kunde antingen vinna eller förlora racet på den sista kullen, det var den typen av racing. Lyckligtvis klarade jag att komma tillräckligt nära toppen av den sista stigningen, så att jag mäktade med att putta motorcykeln hela vägen till toppen. Det var tajt, men jag vann, så jag är nöjd."

Topp-10-Resultat – Megawatt, 2016

1. Jonny Walker (KTM) 2:47:27; 2. Mario Roman (Husqvarna)

2:47:30; 3. Wade Young (Sherco) 2:47:47; 4. Graham Jarvis

(Husqvarna) 2:47:56; 5. Taddy Blazusiak (KTM) 2:54:20; 6.

Manni Lettenbichler (KTM) 2:57:44; 7. Alfredo Gomez (KTM)

3:06:08; 8. Adam Tomiczek (KTM) 3:16:17; 9. David Cyprian

(KTM) 3:17:54; 10. Stefan Svitko (KTM) 3:18:31