Graham Jarvis vann Battle of Vikings 2016

Husqvarnföraren Graham Jarvis säkrade segern i årets upplag av extremendurotävlingen Battle of Vikings vid Storstenshöjden. Jarvis satte in ett dominerande tempo Jarvis och var den enda föraren att slutföra åtta hela varv på den tekniskt utmanande banan.

 

 

Efter att ha kickat igång sitt andra deltagande i tävlingen på en hög nivå, säkrade den brittiska extremendurostjärnan en välförtjänt tredjeplats under evenemangets prolog som genomfördes i SuperEndurostil. Svenske KTM-föraren Joakim Ljunggren vann prologen före Sherco-föraren Wade Young.

Lördagens fyra timmar långa huvudrace kördes på en tuff och teknisk bana, och efter att nyligen vunnit både Erzberg och Romaniacs var Jarvis en klar favorit.

Joakim Ljunggren inledde starkt och tog täten, och hade en lucka på cirka 10-20sek efter halva första varvet. Tyvärr körde Joakim sedan ner i ett hål och slog runt, och tappade ledningen och fann aldrig det där perfekta flytet igen. Graham passerade försvararen Joakim Ljunggren strax före första tankning, för att ta över ledningen från Wade Young strax efteråt. Väl uppe i ledning fortsatte Graham att dominera och var till slut den enda föraren att starta och slutföra ett komplett åttonde varv.

Graham vann slutligen med god marginal, före Wade Young på andra plats och KTM-föraren Lars Enöckl som trea. Joakim Ljunggren slutade på fjärde plats.