SVT Sport och Nordic Sport & Event AB har skrivit ett exklusivt avtal om rätten till sändningarna från världens största Endurotävling, Gotland Grand National. SVT Sport kommer att livesända under 2,5 timmar i TV och på Webben den 29 oktober. Dessutom kommer ett sammandrag med det bästa från eliten att sändas den 30 oktober. 

-SVT fortsätter satsningen på Gotland Grand National med livesändning på lördag morgon den 29/10 1016. 2015 gjordes en test på en livesändning 2,5 timme direkt i TV-rutan och det blev så lyckat att vi nu fortsätter det samarbetet, säger Nordic Sport & Events VD Conny Bohlin.

-Det betyder så mycket för Gotland och sporten som varumärke att vi lyckas få till denna sändning även i år. Vi räknar med närmar 3000 anmälda till årets GGN. Även Stångebroslaget där vi är delaktiga har slagit rekord i år med 2600 anmälda förare. Vid dags datum har vi redan 2000 anmälda till GGN. TV-sändningen betyder mycket för sporten och intresset, fortsätter Conny Bohlin.

Om Gotland Grand National

www.nordicsportevent.se

Gotland Grand National körs i år för 32:a året i rad och är världens största endurotävling med över 2700 startande varje år. Förarna kommer från cirka 15 olika nationer till Gotland för att ta sig an denna tuffa utmaning. Klasserna är Elit, Motion, Ungdom, Veteran och Elklass, Guldhjälm och öppet spår.