SM i Superenduro körs som planerat 11 juli

När ordinarie anmälningstid gick ut var antalet anmälda få och tävlingen var hotad. Beskedet delades friskt på sociala medier och det fick resultat. Efter att anmälan förlängdes över helgen har nu antalet startande ökat till i nuläget 27 stycken och därmed anger arrangören att de kommer att kunna bjuda på en riktigt bra tävling.

Startfältet håller även hög klass om man ser till vilka namn som finns i anmälningslistan.

Favoritskapet får regerande Superenduromästaren Joakim Ljunggren axla men han kommer jagas av ett koppel förare.
Andreas Linusson såg ifjol riktigt snabb ut på träningen men vurpade olyckligt precis i slutet av densamma och tvingades utgå, räkna med att det där finns massor av revanchlust.

Fjolårets tvåa Martin Larsson går aldrig att räkna bort i dessa sammanhang och kommer göra allt för en ny medalj i år.

Patrik Ståhl var femma ifjol, och årets säsong i vanliga Enduro-SM förstördes av en vurpa på årets allra första transport nere i Hässleholm vilket medförde att han missade de tre inledande tävlingsdagarna i mästerskapet. Nu är han tillbaka och kommer göra allt för att få med sig en medalj hem från Norrköping.

John Nyström är en annan förare som inte ska räknas bort. Tillsammans med Linusson och Larsson har han kört Superenduro-VM i vinter och har även nu under sommaren varit ute och kört en del Superenduro i Europa.

Magnus Thor missade fjolårets tävling men är nu tillbaka på Superenduroarenan, vilket ger skrällvarning.

Listan kan göras lång på förare som vill plocka ner Ljunggren från tronen och listan kan komma att bli ändå längre då arrangören låter anmälan vara öppen ända till 6 juli.

Banan på Kråkvilan kommer byggas upp på delar av den befintliga lilla crossbanan och kommer bjuda på såväl snabba partier med hopp och waves som besvärligare partier med stock, däck, sten och annat.

Arrangören lovar gott om publikplatser på de befintliga vallarna runt banan samt på en läktare som byggs upp framför startsvängen.

Träningarna startar klockan 15.00 och sedan drar huvudtävlingen igång med förarpresentation 16.45 innan grinden för första heat faller 17.00.

Mer information om Superenduro-SM finns på www.superendurosm.se

Mer information om SM-veckan finns på www.smveckan.se