Benskada tvingar Walker att stå över ErzbergRodeo

Tyvärr kommer Jonny Walker inte ställa upp och tävla i årets ErzbergRodeo grund av den benskada han på sig under den näst sista omgången av SuperEnduro-VM. Efter att ha kämpat outtröttligt under de senaste veckorna för att vara redo att ta sig an den häftiga tävlingen har den trefaldige mästaren av Erzberg Red Bull Hare Scramble lyssnat på inrådan från sin läkare och valt att inte riskera att försämra läkprocessen av sitt brutna vadben. Här berättar Jonny mer…

Vid omgång fem av SuperEnduro-VM i Prag slutade en låghastighetsvurpa under träningen i att Jonny drog på sig en sprickbildning sitt högra vadben. Som ledare för SuperEnduro-serien valde Jonny att fortsätta med att tävla följande och sista omgången i Madrid i hopp om att vinna titeln om något oförutsett skulle hända med sina närmaste mästerskapsrivaler.

Trots att Jonny gjort allt i sin makt för att vara redo för Erzberg visade senaste röntgen att hans brutna vadben inte är helt läkt. Att tävla i ett sådan krävande race som Erzberg skulle sannolikt leda till ytterligare bakslag eller komplikationer. Före SuperEnduro-säsongen drog igång inledde Jonny 2016 års extrem-enduro-säsong i vinnande form genom att toppa Ales Trem-tävlingen i Frankrike innan han fortsatte med att vinna en imponerande seger i runda två av den brittiska Extreme Enduro-serien.

Jonny kommer att återvända till tävlandet i samband med Red Bull Romaniacs i början av juli, om inte förr.

Även om Jonny är oförmögen att ställa upp som tävlande i Erzberg kommer han att delta i årets evenemang genom att kommentera racet för Red Bull-TV.

Jonny Walker: "Jag är verkligen besviken på att jag inte kan vara med och tävla i årets Erzberg. Både för mig och alla mina sponsorer är det en mycket viktig tävling - en som jag trots min benskada har sett fram emot under flera månader. Men jag måste lyssna på det råd jag har fått av min läkare. Den enkla sanningen är att det vadbenet som jag bröt under näst sista omgången av SuperEnduro-serien inte är helt läkt. Att ställa upp i Erzberg är helt enkelt att för riskera för mycket. Den riktigt frustrerande är att jag förlängde vinterns SuperEnduro-träning i stor grad för att vara redo för Erzberg. Jag känner mig piggare och starkare än någonsin tidigare. Jag kommer fortfarande till Erzberg, men inte för att köra. Jag kommer att vara där för att stödja alla KTM-förare samt att hjälpa till som kommentator, något som jag verkligen ser fram emot. Mitt fokus är nu att ge mitt ben den lite extra tid det behöver innan jag kan påbörja min motorcykelträning igen. Då kommer all fokus ligga på för att jag ska vara redo för Red Bull Romaniacs. Det har varit några riktigt tuffa veckor så jag vill säga ett stort tack till alla mina sponsorer för deras förståelse. Jag kommer att vara tillbaka till racingen snart."