Intervju: Gomez laddar för Red Bull Sea to Sky

Husqvarnaföraren Alfredo Gomez har haft en imponerande extrem-endurosäsong i år. Nyligen säkrade han segern i Extreme XL Lagares i Portugal som pricken över i efter sina pallplaceringar från Erzberg, Romaniacs och The Tough One. Här kan du läsa en färsk intervju med den extrema enduroföraren.

I årets sista Red Bull Hard Enduro-tävling för året, Sea to Sky i Turkiet, kommer Gomez att tävla tillsammans med teamkompisen tillika 2014 års segrare sv Sea to Sky, Graham Jarvis.

 

99320 alfredo_gomez_1024

 

För det första, grattis Alfredo, till din vinst i Extreme XL Lagares i Portugal!

Alfredo Gomez: "Tack, det var fantastiskt att vinna den tävlingen igen. Jag vann min första extremendurotävling där förra året så att göra det igen var stort. Extreme Lagares är en mycket teknisk tävling, så jag är glad över att veta att min körning är stark inför Red Bull Sea to Sky. "

 

105700 alfredo_gomez_1024

Red Bull Sea to Sky markerar sista tävlingen i Red Bull Hard Enduro-kalendern. Hur viktigt är det för dig att få ett bra resultat där?

Alfredo Gomez: "Mitt fokus är åtminstone ett topp tre-resultat. Jag har varit på pallen i Erzberg, Red Bull Romaniacs och The Tough One, så det skulle vara härligt att avsluta ett starkt år med ett bra resultat. Tyvärr var Red Bull 111 Megawatt inte min typ av race, men jag tycker om att köra race i Turkiet och jag känner att jag vill bevisa mig själv och att kompensera för vad som hände förra året. "

 

93460 alfredo_gomez_1024

Trots visst tekniskt strul förra året levererade du en av de starkaste körningarna under racet för att göra anspråk på en topp-10-placering. Ger de dig extra självförtroende inför årets evenemang?

Alfredo Gomez: "Ja, absolut. Mitt race förra året fick en dålig start när jag hade en del problem redan på startlinjen. Cirka 40 förare passerade mig innan jag ens kom igång så jag tillbringade hela racet i tät trafik. Det var inte perfekt men jag hanterade situationen väl och fortsatte att kämpa hela vägen till målet. På något sätt lyckades jag passera över 30 förare och avslutade cirka 15 minuter efter trean. Jag anser att med lite bättre tur och ett rent spår framför mig så kan jag visa vad jag är kapabel till. "

 

106599 alfredo.gomez_extreme_enduro_2433_1024

Red Bull Sea to Sky är ett unikt tre-delat race. Vad gör det så speciellt?

Alfredo Gomez: "Jag tycker verkligen om den tekniska körningen i Mountain Race. Jag gillar hur du ständigt klättrar hela tiden. Det gör det ganska fysiskt eftersom du måste kämpa dig upp för ett berg. Ju högre du kommer ändras terrängen också. Du börjar på stranden och kommer sedan in i skogen. När du kommer till bergssektionerna blir det mycket kallare och du är omgiven av så mycket stora stenar. Att ha målflaggan på toppen av berget är en av de coolaste platserna för att avsluta ett race. "

 

93462 alfredo_gomez_1024

Som tidigare trialförare, vad tycker du om det galna Beach Race under dag ett?

Alfredo Gomez: "Beach Race är alltid kul. Det är galet, men jag njuta av det även om motocross-formatet inte riktigt är min typ av racing. Det erbjuds gott om action och stranden är full av åskådare - det är ett coolt sätt att börja händelsen ".

 

111141 podium_1024

Vad har varit höjdpunkten i ditt år så här långt?

Alfredo Gomez: "Naturligtvis min vinst i Lagares men jag är verkligen nöjd med hur jag körde vid Erzberg. Det var bra att dela segern där, men jag bevisade också att min hastighet var bra också. Jag kraschade på den första kullen efter starten och förlorade så många placeringar. Men min körning därifrån fram till Carl’s Dinner var starkt. Jag kom tillbaka långt bakifrån för att köra ikapp Graham Jarvis och Jonny Walker. Jag passerade Andreas Lettenbichler strax innan Carl’s dinner och lyckades utöka ledningen över honom med 15 minuter på det avsnittet. "

 

111160 alfredo_gomez_1024

Slutligen, vad skulle det innebära för dig att avsluta extremenduro-säsongen med ett starkt resultat i Sea to Sky?

Alfredo Gomez: "Att vinna är målet, det är vad vi alla arbetar mot. Alla vill vinna den sista tävlingen för säsongen. Jag tror att om allt går som planerat så kan jag göra lyckas med det. Som jag sa, är min körning fantastisk just nu och det ger mig mycket självförtroende. Jag ska ge allt jag har för att placera min Husqvarna på översta steget på pallen. "

 

Red Bull Sea to Sky körs i Kemer, Turkiet, 2-4 oktober.

Här nedan kan du se höjdpunkter från 2014 års Red Bull Sea to Sky