KTM:s extremenduro-specialist Jonny Walker fick en perfekt start på 2015 års Red Bull Romaniacs på tisdagen med en avgörande seger i prologen på gatorna i Sibiu, Rumänien. I startfältet finns de tre svenskarna Daniel Lindström, Henric Reimer och Stefan Lindstrand.

Walker såg oförskämt kontrollerad och obekymrad ut då han tacklade prologens rad av olika hinder, och avslutade sina 11 varv på 16 minuter och 50 sekunder. Tvåa och trea kom de två Husqvarna-förarna Alfredo Gomez och Graham Jarvis.

Jonny Walker kommenterar: "Det var en riktigt bra tävling. Jag klarade körningen i stort sett felfritt. Jag visste att vinna starten skulle vara viktigt för att hålla sig borta från trubbel, så jag såg till att jag kom till det första hindret i täten. Det gav mig ett rent första varv och jag lyckats öppna upp en liten lucka. Jag körde hårt under de första varven och försökte bara att behålla min ledning. Med min prologvinst har jag nu möjlighet att starta som trea i morgon, vilket jag planerar att göra. Det borde ge mig både Graham och Alfredo att jaga. Jag ser fram emot det."

Walker bär den röda plattan som titelförsvarare och kan nu välja sin startposition för onsdagen, den första dagen ute i skogen och bergslandskapet i de omgivande Karpaterna.