KTM-föraren Jonny Walker har kört bort Graham Jarvis från tronen som kungen av Hells Gate, och avslutat Husqvarnaförarens fantastisk svit på fyra segrar i den stenhårda endurotävlingen i italienska Toscana.

Med kraftigt regn och snö samt minst sagt kyliga förhållanden, tvingades både Alfredo Gomez och sedan Jarvis ur tävlingen efter att de översvämmade floderna och bäckarna de körde genom satte stopp för deras maskiner.

Resultatet blev att Walker tog över ledningen, och han kunde undvika de fällor som hade fångat hans främsta rivaler för att slutligen vara först över mållinjen. Mario Roman och österrikiska Lars Enockl slutade tvåa respektive trea.

f829bfc11c

Jonny Walker kommenterade: "Det var ett rent helvete därute - jag tror det är det tuffaste race jag någonsin kört. Det var riktigt tufft - det fanns ingenstans att ta det lugnt under upp hela dagen. Att hålla sig borta från problem var helt enkelt nyckeln till att bara ta sig i mål. Lyckligtvis lyckades jag göra det och det placerade mig i ett perfekt läge för att vinna. Efter fyra års försök är det häftigt att äntligen få en seger här. "