Slut på vilan

Den elfte etappen av årets Dakarrally ställdes in på grund av kraftig dimma, och under onsdagen transporterade sig deltagarna i rallyt till startplatsen för tolfte etappen, vid Fiambalá i Argentina. Den spanske KTM-föraren Marc Coma leder fortfarande totalt före den franske Yamahaföraren David Frétigné och KTM-föraren Cyril Despres, även han på en KTM.

Efter en krasch under den tionde etappen bröt Thomas Berglund tävlingen. Pål Anders Ullevålseter är fortfarande med och fajtas i toppen, och körde in som trea på den tionde etappen. Annie Seel ligger 57:a totalt. Henrik Rahm kämpar tappert och ligger nu 97:a sammanlagt.

fb_29059_pal_anders_ullevalseter__4_1024

Saxat från Annie Seels blogg (etapp tio):
" Högsta nivån ca 2400 m. Förkortad sträcka igen; avsnittet mellan CP3 och CP5 ca 200 km togs bort = 476 km loop. På grund av tät dimma försenades starten med 2:40 tim. I sträckans slut ströks ytterligare 40 km för de sena bilarna samt alla lastbilar.

Rutten var mycket svårnavigerad och terrängen enormt besvärlig. Annie missade en waypoint - likt flera andra - för den var inte markerad i roadbooken. Hon upptäckte dock felet och vände tillbaka runt det stora och branta berget. Det innebar ju tidsförlust, men om hon struntat i wp hade det blivit värre med 2 tim straff. Vilsna hojar och bilar körde kors och tvärs i området, även toppförare. Många övernattade utmed sista spåret då det hann bli mörkt.

Denna sträcka var mycket ansträngande, särskilt armarna blev trötta. Ibland orkade Annie inte hålla den tunga hojen i styr på det trixiga spåret utan trillade flera gånger. Låg fart och stenig terräng är det jobbigaste som finns. Som enduro, fast på en stor mc.

Med tanke på hur många som brutit i tävlingen - också en har dött, en annan knappt vid liv - kan man vara glad att fortfarande hänga med alls.

fb_arton151-58c6b

Henrik Rahm fick soppatorsk bara 5 km från mål och måste stanna därute hela natten tills en servicebil körde ut på morgonen och hjälpte honom."

etapp12

Dagens etapp består av en hel del tekniskt svåra sträckor. Dagens etapp inleds med en fyra kilometers transport. Sedan tar en 253 kilometer lång specialsträcka vid, och därefter avslutas dagens sträcka med en 261 kilometer lång transport till La Rioja.

 

Film från etapp 11

{youtube}ciVXBCKOyGA{/youtube}

 

Landskapsbilder från etapp 11

{youtube}kFZAj9IOk4I{/youtube}