Vintercup i Skaraborg

I helgen genomfördes årets första deltävling i vintercupen i Falköping i bitande kyla. Trots den låga temperaturen dök 320 förare upp till start. Anders Eriksson var snabbast i seniorklassen med sin BMW G450X medan Calle Sjöö vann juniorklassen. Jimmy Johansson vann breddklassen och Jessica Malcolmsson segrade i damklassen.

I seniorklassen körde man två varv och Anders Eriksson var 55 sekunder snabbare än tvåan, Husabergsföraren Daniel Persson, under första heatet. Anders noterades för en körtid på 46 minuter och 57 sekunder. Anders vann även det andra heatet, den här gången endast 259 hundradelars sekund före Daniel Persson.

250

I Juniorklassen var det Anders Erikssons klubbkamrat Calle Sjöö som körde hem segern i båda heaten med sin Husaberg, före klubbkamraterna Rikard Hansson (KTM) och Oscar Åberg (Honda).

428

-Under söndagen körde jag vintercup i Falköping. 13 grader kallt på morgonen så jag fick dra på mig långkalsongerna! Jag startade i andra startled och redan i tredje svängen så höll det på att sluta illa. På väg ut från crossbanan så gick vi över en stor isfläck och jag fick ett jättesläpp och storsladd. Bägge fötterna var långt ifrån fotpinnarna så det såg nog inte direkt vårdat ut! Det redde ut sig och sladden blev en bra väckarklocka. Jag gick upp i ledning på första varvet men precis när jag hade gjort det så halkade jag omkull på ytterligare en isfläck. När vi gick ut på det andra varvet var jag först i spår igen och åkningen fungerade bra. Jag vann första heatet med ca 1min, berättar Anders Eriksson.

-I andra heatet så startade vi efter första heatets totalresultat så jag gick i första ledet. Efter halva första varvet gjorde jag ett ryck och fick en lucka, men inne i ett skogsparti gjorde jag bort mig och körde ut och rakt på en stor sten och slog hål i kylaren. Jag behöll ledningen men det blev tufft race hela vägen in i mål. Jag vann även andra heatet. Tävlingen var fin och Falköping hade förutom ett väldigt bra arrangemang förlängt banan på ett mycket trevligt sätt, fortsätter Anders.

Se fler av Per Larssons bilder från vintercupen i Falköping

 

FILM FRÅN VINTERCUPEN I FALKÖPING

{youtube}Hm-cKqCfVKw{/youtube}