Husqvarna-föraren Graham Jarvis har återigen visat att han är herren på täppan när det kommer till Extrem-enduro, då han vann den 11:e upplagan av stenhårda Hells Gate i italienska Toscana, med nära på 22 minuters marginal till tvåan, KTM-föraren Jonny Walker.



Med tre segrar i ”bagaget” i Hells Gate behövs Jarvis bara ett halvt varv för att jobba sig upp i ledning i finalracet efter en försiktig start. Väl medveten om hur utmanande den toskanska banan kan vara, var Grahams tempo helt enkelt för häftigt för hans rivaler och efter att två av de fem varven var körda hade Jarvis jobbat till sig en fem-minuters ledning i sadeln på sin Husqvarna TE 300. Efter ett snabbt bränsle-depå-stopp, fortsatte Jarvis sin uppvisning och utökade sin ledning ytterligare.

Då alla förare som låg mer än 30 minuter efter ledande Jarvis var tävlingen ett en-varvs-race. När Jarvis hunnit halvvägs in på näst sista varvet var det bara fyra förare kvar i tävlingen, och Jarvis fortsatte i ett extremt starkt tempo i ledning.

För att inte riskera att kasta bort allt hårt arbete, och det stora försprånget han skapat sig under fyra varv, dämpade Jarvis tempot en aning under det sista varvet innan han slutligen anlände till på toppen av Hells Peak som en välförtjänt vinnare.

Graham Jarvis kommenterar: "Det är underbart att vinna en fjärde seger här på Hells Gate. Jag har tävlat här så många gånger under årens lopp så jag vet mycket väl vad som väntar, men årets tävling var definitivt en av de tuffaste. Jag var nöjd med andraplatsen under morgonens endurorace - det gav mig ett bra utgångsläge och allt jag ville göra var att komma runt de första varven utan några misstag. I stort sett direkt efter start körde vi rakt in i en massiv vattensamling. Jag tog det lugnt där, men det dröjde inte länge innan jag var tillbaka inom topp tre. Både Andreas Lettenbichler (KTM) och Cody Webb (Beta) begick misstag och därefter tog jag mig förbi Jonny Walker (KTM), och sedan var det bara att fokusera framåt. Jag klev upp i ledningen ungefär halvvägs in på det första varvet. Jag hade förväntat mig att saker och ting skulle vara lättare i år utan någon is och snö, men stenarna var riktigt hala. Det extra femte varvet gjorde det mycket svårt. Vi körde nära på två varv i mörkret, men bortsett från några vurpor hade jag inte några problem. Det är fantastiskt att vinna med god marginal och ge Husqvarna sin första Hells Gate-seger."

 

Hell’s Gate Final
1, Graham Jarvis, GBR Husqvarna
2, Jonny Walker, GBR, KTM
3, Cody Webb, USA, Beta
4, Andreas Lettenbichler , GER, KTM
5, Diego Nicoletti, ITA, Suzuki