Den polske KTM-föraren Taddy Blazusiak vann den tredje omgången av årets SuperEnduro-VM, som kördes vid Belo Horizonte i Brasilien under lördagen. Vinnare av den andra omgången av serien, Sherco-föraren David Knight från Storbritannien kom tvåa totalt, med spanske Husqvarna-föraren Alfredo Gomez på tredje plats. Joakim Ljunggren slutade på femte plats, efter storbritanniens KTM-förare Johnny Walker.

Efter en perfekt start på årets första icke-europeiska deltävling i SuperEnduro-VM, vann Blazusiak kvällens första finalrace i Prestige-klassen , efter att ha toppat Super Pole med tre sekunder före David Knight.

I första finalen fick Taddy kämpa lite extra, efter att han kraschade redan i första kurvan, men lyckades sedan avancera och ta sig förbi den ena efter den andre föraren och var slutligen den förste att passera den schack-rutiga målflaggan. Knight slutadade tvåa före Walker och Gomez.

I final #2 var det omvänd startordning, och svenske Husqvarna-föraren Joakim Ljunggren tog täten från start - en position han höll i två varv innan Knight tog sig förbi. Länge såg det också ut som om han skulle vinna racet, men i sista kurvan tog sig Gomez över ledningen och vann segern, till Knights stora frustration. Med Knight som tvåa, kom Blazusiak trea efter att ha varit nere som sämst på 10:e plats under det första varvet. Walker, Ljunggren och Dani Gibert(Gas Gas) rundade av topp sex.

Taddy Blazusiak avsluta sin kväll i stort sett precis som han hade startat den, genom att hävda sin andra seger under deltävlingen. Knight hade visserligen ledningen inledningsvis, men Taddy gjorde ett kraftigt ryck, han begick inga synbara misstag och kunde slutligen vinna med imponerande fyra sekunders marginal. Efter att ha vunnit två av kvällens race, och placerat sig trea i det andra, toppade Taddy den slutgiltiga prispallen. Knights andraplacering i Final #3 säkerställde att Isle-of-Man-bon slutade på andraplatsen i slutet av kvällen. Walker slutade trea i det sista finalracet, men det var spanjoren Gomez som rundade av pallen för den brasilianska rundan av SuperEnduro-VM.

HÖR JOAKIM LJUNGGREN KOMMENTERA RACET

(Intervjun utförd av Mikael Sandberg - www.tibromk-enduro.nu)

image00003

I juniorklassen var det ingen som kunde stoppa Giacomo Redondi under hans internationella Beta-debut . Han körde i mål ett varv före närmaste rival under första racet, och gjorde sedan samma sak i den andra finalracet. Efter att ha lett båda racen från start till mål, var Giacomo i en klass för sig och den enda europeiska föraren i en annars helt bestående av brasilianska förare. I race ett vann den italienske Beta-föraren före Vinicius Calafati ( KTM ) med Breno Felner ( TM ) på tredje plats. I det andra och kvällens sista junior-race vann Redondi återigen före Calefati och Felner.

Nästa runda i SuperEnduro-VM fortsätter med runda fyra i Mexiko den 25 januari.