Husqvarnaföraren Graham Jarvis har säkrat Bel Ray Husqvarna Extreme Factory Teams första Hard Enduro-seger genom att säkra förstaplatsen i "Roof Of Africa" i Lesotho, Sydafrika.

Det stenhårda tre-dagars racet drabbats av kraftigt regn under dag två och tre, och det var Graham Jarvis som bäst behärskade de förrädiska villkoren för att slutligen köra till sig segern.

Under första dagen var det Jarvis teamkamrat Altus De Wet som hävdade en tidig ledning i tävlingen. Han toppade den traditionella "Round the Houses" prologen och vann sedan kvällens race med 13 sekunders marginal till. Efter första tävlingsdagen såg De Wet ut att vara den främste favoriten att utmana Britten om segern.

Men med regnet som föll under dag två var det Jarvis som var snabbast av dem alla med sin Husqvarna FE 250 samtidigt som De Wet fick problem. Navigeringen visade sig vara svår, och Jarvis missade en GPS-markör och straffades med tre minuters tillägg.

Under inledningen av tredje och sista tävlingsdagen satte Jarvis upp ett rejält tempo redan från start. Han gled fram i det otroligt leriga och hala förhållandena, och levererade en mästeruppvisning i Hard Enduro-körning.

Efter att ha kört ikapp och och passerat den tidigare tävlingsledaren Chris Birch då de kom fram till klättringen upp för Mokopu Pass. Väl uppe på toppen hade Jarvis redan 25 minuter försprång till sin rival. Därefter fortsatte han att dominera - trots kraftigt regn – och korsade mållinjen uppe på Bushman Pass med en otrolig 59 minuters segermarginal.

Jarvis podium-2

Efter en lovande start på dag ett drabbades De Wet av ytterligare problem under de sista två tävlingsdagarna och halkade ner till sjunde plats i resultatlistan.

Resultat - 2013 års Roof of Africa Hard Enduro
1. Graham Jarvis ( Bel Ray Husqvarna Extreme ) 13:56:00
2 . Chris Birch (KTM) 14:54:55
3. Scott Bouverie (KTM) 15:32:49
4. Blake Gutzeit ( Sherco ) 15:38:34
5. Ben Hemingway ( Beta ) 15:57:54
6 . Kenny Gilbert ( Yamaha ) 16:22:37
7 . Altus De Wet ( Husqvarna ) 16:43:54

Foto:
Enduro World magazine SA - www.enduroworld.co.za
Smuts & Trail tidningen SA - www.dirtandtrail.co.za