I år ska det ske. Fastbikes.se kommer att delta i Novemberkåsan som äger rum i Eksjöskogarna 23-24 november, med Johan Ahlberg bakom styret på en Kawasaki KX250FE av 2014 års modell.

Efter att ha tvingats ge upp under en av nattsträckorna för 2003 år Novemberkåsa vid Hässleholm på grund av elfel (Anders Eriksson vann, och 12 av 109 startande tog sig i mål), och sedan frivilligt ge upp efter en av nattsträckorna under 2010 års Novemberkåsa i Gävle är nu siktet inställt på att genomföra årets Novemberkåsa i Eksjö.

Visserligen har man som tur är fått den stora glädjen att bli ännu ett år äldre, men trots det är jag fysiskt väl förberedd inför den tuffa utmaningen som en Novemberkåsa innebär.

boson1

Tidigare i år genomförde jag en fystest hos Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum vid Bosön, där det visade sig att min kondition var helt i sin ordning, men att det givetvis finns utvecklingspotential. Senare under hösten kommer jag genomföra ytterligare en test, för att se hur min kropp svarat på träningen. Jag kommer senare skriva mer detaljerat om detta, min fysträning och andra förberedelser.

triathlon

Under året har jag bland annat tränat en hel del med två hjul (både med och utan motor) och en hel del löpning och simning. Efter förra årets trevliga men prestationsmässigt misslyckade deltagande i vad som kallas för Alpernas hårdaste mountainbiketävling, Dolomiti Superbike, med en influensa på halsen, genomförde jag kort därefter MTB-tävlingen Cykelvasan och Stockholm Triathlon. I år kapade jag över 20 minuter mot förra årets tid i Cykelvasan och över tio minuter i Stockholm Triathlon. Och ännu har jag inte toppat formen. Nu får vi bara hoppas att jag får vara frisk och utan skador.

DSC 3341

Vid sidan om en hel del fys- och styrketräning kommer jag nu fokusera mer på att finslipa min enduroteknik. Jag kommer även testa olika hjälmlysen och andra tekniska finesser som förhoppningsvis ska underlätta mitt deltagande. Vad det leder till i slutändan vet vi först senare, med facit på hand. Med hjälp av min stora erfarenhet av endurokörning, tekniska kunnande och en god fysisk form är målsättningen att ta mig i mål, och ha roligt på vägen dit ☺

I skrivande stund befinner jag mig i Italien, där jag kör enduro i det milt sagt kuperade området för den extrema endurotävlingen "Hells Gate", vilket ger ett ypperligt tillfälle att slipa en del på körtekniken. 

Den 24 november vet vi hur det gick...